ČAJ OD 6 BILJAKA SUZBIJA HLAMIDIJU

by | 11.05.2023

 

Osim antibiotika, u lečenju ove bakterijske infekcije koriste se i čajevi, medne mešavine i mast protiv svraba

 

ČAJ OD 6 BILJAKA SUZBIJA HLAMIDIJU

 

Ako imate hlamidiju, osim peckanja prilikom mokrenja, mogu se javiti krvarenje između menstrualnih ciklusa, pojačan sekret i bol u donjem delu leđa ili trbuha. Osim toga, može se javit i i povišena telesna temperatura. Kod muškaraca se, s druge strane, može javiti iscedak iz penisa, a u retkim slučajevima upala testisa i neprijatan svrab na vrhu penisa. Infekcija se leči antibioticima, s tim što se jednom pobeđena hlamidija može ponovo vratiti. Osim antibiotika, u terapiji ove bakterijske infekcije koriste se i prirodni preparati.

Čaj od 6 biljaka suzbija hlamidiju

Pomešajte jednake količine pelina, lista oraha, peteljki trešnje, lista ruse, cveta i lista hajdučke trave i cveta i lista kantariona. Dve kašike smeše prelijte sa 5 dl ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji jedan sat. Nakon toga, procedite i triput dnevno pijte po 1,5 dl pola sata pre obroka. Osim što se može konzumirati kao čaj, ovom tečnošću se – pomoću irigatora – može ispirati vagina dvaput dnevno.

Pomaže i tinktura od nevena

Pedeset grama cveta nevena prelijte sa 500 ml alkohola. Zatvorite teglu i ostavite da 14 dana odstoji na tamnom mestu, uz povremeno mućkanje. Prilikom korišćenja razblažite tinkturu u mlakoj vodi u razmeri 1:10 i pomoću irigatora ispirajte vaginu dvaput dnevno.

Čaj od korena čička izbacuje hlamidiju

Jednu kašiku usitnjenog korena čička prelijte sa 3 dl ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji jedan sat, nakon toga procedite. Pijte tri puta dnenvo po šolju nezaslađenog čaja. Nakon 14 dana napravite pauzu.

Medna mešavina

Pomešajte 500 g domaćeg meda, 150 g ispasiranog belog luka, 30 ml propolisa, sok od dva limuna i 50 polenovog praha. Promešajte i ostavite da odstoji 72 sata u frižideru. Zatim opet promešajte. Uzimajte ujutru i uveče po kašičicu mešavine, pola sata pre jela.

Mast protiv svraba

Sipajte u šerpu 100 g usitnjenog lista i cveta hajdučke trave i 500 g neslane svinjske masti. Kuvajte na pari dva sata. Kad se malo prohladi, procedite i sipajte u staklenu teglu, koju potom treba čuvati u frižideru. Mažite dva-tri puta dnevno.

 

Foto: Helin Loik-Tomson/gettyimages.co.uk