SLATKI RECEPTI ZA ZDRAVO SRCE

by | 05.12.2022

Zdravo povrće, lekovito bilje i pčelinji proizvodi pravi su eliksiri za kardiovaskularni sistem

Ova proverena prirodna rešenja pomažu vam da očuvate srce i krvne sudove.

Regulisanje povišenog krvnog pritiska se može postići na puno načina, pa zašto onda da ne izaberete najslađe recepte sa medom, mlečom, propolisom…

– Tri puta dnevno, pre jela, uzimati po 1 kašičicu preparata napravljenog mešanjem 1 kg meda, 200 g polena i 5-10 g matičnog mleča.

– Tri puta dnevno, pre jela, uzimati čašu tople vode sa 1 kašičicom meda, sokom od pola limuna i 1 šargarepe, komadom struganog rena i 20-30 kapi 15-20% alkoholnog rastvora propolisa.

– Tri puta dnevno, pre jela, uzimati po 1 kašičicu preparata napravljenog od 1 litra jabukovog sirćeta, 1 kg meda, 100 g polena i 0,5 l tople vode.

– Tri puta dnevno, pre jela, uzimati pola čaše tople vode sa 2 kašike jabukovog sirćeta, 1 kašikom meda i 15-20 kapi 10-15% alkoholnog rastvora propolisa.

– Dva puta dnevno, pre jela, piti po 20 kapi ekstrakta gloga sa malo tople vode zaslađene sa jednom kašičicom meda. Ekstrakt gloga se pravi tako što se u 0,5 litara 96% alkohola stavi 5 kašika suvih cvetova gloga i smeša drži u zatvorenoj boci uz povremeno mućkanje, a zatim se tečnost procedi i koristi.

– Tri puta dnevno, na sat pre jela, uzimati po 1 kašičicu smeše koja se priprema od 100 g soka od šargarepe, 100 g struganog rena, 100 g meda i soka od 1 limuna.

– Tri puta dnevno, pre jela, uzimati čašu preparata: skuvati 300 g kukuruznog brašna u 2 l vode. Zatim dodati 3 l kuvanog mleka i 1 jogurt. Dobro izmešati i pustiti da se smeša lagano hladi (sud staviti u perje ili obmotati dobro novinama). Dobijena količina dovoljna je za nedelju dana. Drži se u frižideru tokom upotrebe.

Za aritmiju:

– U toku dva meseca, 3-4 puta dnevno, uzimati po 1 kašiku meda pre jela rastvorenu u čaši tople vode i dodati 10-15 kapi 15-20% alkoholnog rastvora propolisa.

– U toku dana, 2-3 puta pre jela, uzimati po 1 kafenu kašičicu smeše meda (1kg), matičnog mleča (10g), polena 100-200g i čistog propolisa (20g). Smeša se drži u ustima dok se ne rastopi.

Čaj protiv infarkta -recept je preporučio poznati francuski travar Moris Mesaž, u jednom intervju:

– Svako veče pre spavanja obavezno popiti čaj koji je spravljen od iste količine žalfije, lipe i sleza i zaslađen medom!

 Cvekla i med za imunitet:

– Što duže piti sok od sveže cvekle, koji se dobija tako što se cvekla oljušti i sitno isecka, pa se prelije sokom od limuna i medom, ostavi da malo odstoji, a zatim procedi i pije u gutljajima, tokom dana, više puta. Za 7dl soka potrebno je oko 1,5 kg cvekle.