RADIKALNI DETOKS VIKTORIJE SEMJONOVE

by | 22.11.2022

Ruski recept za čišćenje creva i detoksikaciju organizma

 

 

Mnoge bolesti počinju i razvijaju se iz creva. Hipokrat je ovo rekao još pre 2000 godina ali mi tek sada razumemo pravi značaj njegovih reči i koliko je bio u pravu.

Istraživanja u poslednjih 20 godina su otkrila da je zdravlje vašeg stomaka kritično za sveukupno zdravlje.

Poremećaji u stomaku doprinose razvoju dijabetesa, gojaznosti, reumatoidnog artritisa, autizma, depresije, sindroma hroničnog umora i drugih hroničnih oboljenja. Zapravo, mnogi smatraju da će zdravlje stomaka biti najveći zdravstveni cilj 21. veka.

 Tek smo od skora počeli da razumemo ulogu crevne flore u razvoju bolesti. Pre svega, crevna flora doprinosi normalnoj stomačnoj funkciji, obezbeđuje zaštitu od infekcije, reguliše metabolizam i sadrži skoro 80% imunog sistema.

Na našu nesreću, nekoliko tekovina modernog načina života direktno doprinose poremećaju crevne flore:

– Antibiotici i drugi lekovi, kao hormonski preparati za kontrolu rađanja ili lekovi protiv upale (brufen, aspirin) i drugi,

– Ishrana bogata rafinisanim ugljenim hidratima (beli hleb, keks, razne poslastice), šećerom i industrijskim namirnicama (sva zapakovana hrana sa etiketom koja objašnjava sastav namirnice),

– Ishrana siromašna vlaknima,

Neki sastojci hrane (gluten iz pšenice, industrijski proizvedena biljna ulja) koji uzrokuju propustljivost creva,

Hroničan stres,

– Hronične infekcije.

 Ruskinja Viktorija Semjonova godinama se uspešno primenjuje recept za radikalnu detoksikaciju, odnosno čišćenje svih toksina iz creva.

Recept za radikalnu detoksikaciju

Sastojci:

Pola kilograma šargarepe, pola kilograma sveže cvekle, jedna šaka seckanih suvih kajsija, jedna šaka suvog grožđa,  jedna kašika meda.

Priprema:

Šargarepu i cveklu iseckajte sitno i stavite u šerpu. U drugom loncu prokuvajte vodu i prelijte povrće tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte seckane suve kajsije i suvo grožđe. Stavite na vatru i čim provri sklonite lonac sa vatre. Kada se prohladi u smesu dodati  kašiku meda. Prebacite na hladno mesto i ostavite da odstoji 12 sati. Nakon tog perioda, tečnost procedite kroz gazu i čuvajte je u frižideru.

Kako se koristi:

Pijte pola čaše tri puta dnevno, pre jela. Komadi voća i povrća se takođe mogu konzumirati odvojeno ili jednostavno dodati u obrok. Kako biste što bolje očistili creva, ovaj recept primenjujete mesec dana. Navedena količina će biti dovoljna za 2 dana.

Lekovita moć ovog napitka

Cvekla savršeno čisti creva, jetru i krv, što sprečava nastanak kamena u bubrezima i žuči. Šargarepa ima jaka antioksidativna svojstva i sadrži beta-karoten koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Ovaj vitamin je posebno snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar imuniteta, koji je takođe neophodan za rast ćelija i zdravlje očiju.

Suvo voće, kao što su suve kajsije i suvo grožđe, eliminiše višak sluzi iz creva i organa želuca i tako doprinosi zdravlju jetre i slezine. Suve kajsije deluju kao blagi laksativ i podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Suvo grožđe, takođe, stimuliše varenje i ublažava anemiju.