AKTIVNI UGALJ – REŠENJE ZA TROVANJE I POVIŠEN HOLESTEROL

by | 04.10.2022

I Gvinet Paltrou ga koristi

 

Sadržaj članka

Aktivni ugalj može istovremeno da reši više zdravstvenih problema. Kada i kako možete da ga koristite?

Sredstvo protiv gasova i nadimanja

Istraživanja pokazuju da uzimanje aktivnog uglja pre obroka značajno smanjuje količinu gasova u crevima.

Snižavanje nivoa holesterola

Jedno istraživanje je pokazalo da je kod ljudi koji su triput dnevno uzimali 8 grama aktivnog uglja tokom mesec dana, zabeležen pad „lošeg“ LDL holesterola za 41% i povećanje „dobrog“ HDL holesteriola za 8%! I sve to bez uzimanja statina i njihovih sporednih efektata.

Održavanje zdravlja bubrega

Zajedno sa jetrom, bubrezi su najsavršeniji prirodni sistem prečišćavanja. Ali konzumiranje šećera, soli, životinjskih proteina, masti i konzervansa može dovesti do bolesti i otkazivanja bubrega.

Aktivni ugalj upija ureu i druge mokraćne toksine i pomaže očuvanju zdravlja bubrega.

Brzo lečenje trovanja hranom

Jedan od načina da se spasete povraćanja, dijareje, bolova u stomaku i izgubljenih dana provedenih u bolovanju, koji neizbežno prate teško trovanje, je da uzmete aktivni ugalj već kod prvih simptoma.

Aktivni ugalj se preporučuje kod trovanja jer brzo neutrališe toksine.

Tajna meke kože

Nečistoće i masnoća začepljuju pore na koži lica i čine vas naizgled starijim, a mnoga sredstva za čišćenje lica sadrže štetne hemikalije.

Aktivni ugalj poput magneta izvlači nečistoće i masnoću iz pora, ostavljajući kožu čistom i mekom.

Bujna kosa

Toksini, nečistoće i masnoća koji zagađuju kožu, takođe “kvare” kosu, dajući joj neprijatan i mastan izgled. Aktivni ugalj čisti folikule kose, čineći je sjajnom i svilenkastom!

I za razliku od šampona, koji se prave od hemikalija štetnih po životnu sredinu, aktivni ugalj je 100% prirodno, ekološki čisto sredstvo.

Beljenje zuba

Želite da imate holivudski osmeh, bez skupih procedura izbeljivanja zuba? Dovoljno je da 2-3 puta nedeljno istrljate zube četkicom posutom aktivnim ugljem!

Aktivni ugalj čisti zubnu gleđ i adsorbuje mikroskopske čestice koje čine plak.

Prijatan dah

Muči vas loš zadah? Aktivni ugalj i tu dolazi u pomoć! On nije samo efikasan osveživač daha, već i normalizuje kiselo-bazni balans u usnoj duplji, koji štiti zube i desni od bakterija i bolesti.

Operite zube aktivnim ugljem (ne brinite, nema nikakav ukus) i neka vas crna boja ne odvrati – ispira se bez traga!

Prevencija preranog starenja

Aktivni ugalj podmlađuje i to ne samo zato što podmlađuje kožu, daje bujnu kosu i blistav osmeh. Dokazano je da redovno korišćenje aktivnog uglja uklanja iz organizma toksine i plak, koji oštećuju organe, razaraju ćelije i ubrzavaju starenje organizma.

Nije ni čudo što Gvinet Paltrou često pominje prednosti aktivnog uglja!

Prevencija mamurluka

Juče ste dosta popili? Verovatno vam je poznat osećaj mamurluka sledećeg dana. Ali postoji odličan način da izbegnete glavobolju, mučninu i opštu slabost od mamurluka:  uzmite preventivno aktivni ugalj! Iako ne upija alkohol, on odlično vezuje i uklanja mnoge nusproizvode fermentacije – što znači da ćete se ujutro probuditi sveži i puni energije!

Čišćenje sistema za varenje

Pesticidi u povrću i voću, hormoni rasta u mesu, hemikalije u vodi za piće – živimo u izuzetno toksičnim uslovima. Sve se to akumulira u sistemu za varenje, dovodi do upala i iscrpljuje nas. Da bismo bili zdravi i dobro se osećali, potrebno je da aktivnim ugljem redovno čistimo probavni sistem.

Preporučena doza aktivnog uglja za internu upotrebu je od 2- 4 kapsule dnevno.

 

Sadržaj članka