REŠITE SE DEPRESIJE I VISOKOG KRVNOG PRITISKA

27.12.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 1199 | Autor: | 0

Samo dva sastojka dovoljna su da bolje spavate

Radi se o mešavini meda i ružičaste himalajske soli koja se pre spavanja stavi pod jezik. Ova so je posebna, ona pomaže telu da se alkalizuje i tako uspešnije bori protiv bolesti. Pomaže i u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije.

Serotonin je neurotransmi­ter­ska hemikalija koja reguli­0še mišićne kontrakcije, reguliše telesnu temperaturu, apetit i bol, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

Kada je ravnoteža serotonina u telu poremećena, javlja se depresija i ostali poremećaji u ponašanju, kao i poremećaj spavanja.

Melatonin je hormon spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melatonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje mogućnost razvoja bolesti koje se javljaju u starosti. Inače, kako starimo, naše telo sve manje luči melatonin i to je razlog zašto deca spavaju više, a stariji ljudi manje.

Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i smesu stavite u teglicu. Svako veče pre spavanja stavite malo pod jezik.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Stand Magicnog bilja u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  svim danima 10h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem