CIMET: RECEPTI ZA MRŠAVLJENJE, SNIŽAVANJE HOLESTEROLA I BOLJU KRVNU SLIKU

by | 21.12.2021

Mirisni začin pomaže kod mnogih tegoba, dostupan je, i lako se koristi

 

Mirisni začin pomaže kod mnogih tegoba, dostupan je i lako se koristi. Uz pomoć cimeta možete lako da smršate, pobedite anemiju i oborite nivo holesterola.

 Jednostavan i ekonomičan način da se oslobodite viška kilograma
Sastojci:
– ½ kašićice cimeta
– 1 kašika meda
– 1 šolja vode
Priprema :
U manjoj posudi pomešajte cimet, med i vodu. Stavite na šporet da provri. Kada baci ključ, skinite sa šporeta, procedite u šolju i ostavite da se ohladi. Polovinu tečnosti piti pola sata pre doručka, a drugu polovinu pola sata pred spavanje.

Primenom cimet dijete, tokom 7 dana gubi se 3-5 kg telesne mase, bez rigoroznih promena u ishrani. Uvek koristite samo kvalitetan, pravi cejlonski cimet.

Cimet dijeta sa jogurtom
Sastojci:
– jedna čaša 2dl jogurta ili kefira
– 1 kašičica cejlonskog cimeta
Sipati cimet u jogurt ili kefir. Uzimati dva puta dnevno, kao doručak i večeru. U jogurt se mogu dodati semenke lana, komadići grejpfruta, pomorandže. Cimet dijeta sa jogurtom je dobra kod skidanja masnih naslaga sa stomaka, butina i za uklanjanje celulita.

Dijeta sa cimetom, đumbirom i karanfilićem
Priprema: uzeti po 30 grama cimeta, karanfilića i đumbira, preliti sa u 2dl vode. Uzimati svako jutro pola sata pre doručka, na prazan želudac.
Dijetu sa cimetom, đumbirom i karanfilićem ne koristiti duže od mesec dana.

Cimet za snižavanje holesterola
Priprema: 3 kašičice cimeta i 2 kašičicu meda rastvoriti u zelenom čaju (400 ml). Čaj je dovoljan za ceo dan.

Čaj od cimeta protiv anemije
Priprema: U 1l vode staviti 100g cimeta, najbolje uzeti cimet u štapiću, i kuvati na laganoj vatri, dok ne ispari polovina vode. Kada voda uvri, dodati, još 1l vode i 1kg šećera. Kuvati dok količina tečnosti u šerpi ne bude 1l. Tada se šerpa skida sa šporeta i čaj od cimeta je spreman za upotrebu. Pije se 3 puta po 1 kašičica dnevno.