DA LI STE ČULI ZA FERULINSKU KISELINU?

07.10.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 166 | Autor: | 0

Novi sastojak koji koristi svakom tipu kože

Svakih nekoliko meseci, novi aktivni sastojak pojavljuje se kao superzvezda rutine nege kože svake poznate ličnosti i beauty blogerke, čime zauzima svoje mesto na listi obaveznih sastojaka za negu.

U zimu 2020. godine naslov je pripadao retinolu, zatim vitaminu C, a nasledio ga je niacinamid. Sada svi govore o ferulinskoj kiselini, koja iako je „kiselina“ izuzetno je prijateljska prema koži i uklapa se u svaku rutinu.

Šta je ferulinska kiselina?

Ferulinska kiselina je antioksidans, koji se prirodno nalazi u ćelijskim zidovima mnogih biljaka, poput pšenice, kukuruza i pirinča, ali se često stvara u laboratorijama iz ekonomskih razloga.

Koja su korisna svojstva ferulinske kiseline?

Ferulinska kiselina suzbija negativne efekte slobodnih radikala i stoga se može dodati u rutinu nege kože kako bi sprečila ili odložila uništavanje kolagena i elastina, potpornih tkiva kože i stvaranje bora. Osim toga, poboljšava elastičnost kože i smanjuje upale, istovremeno sprečavajući i popravljajući smeđe mrlje jer se pokazalo da je moćno sredstvo za izbeljivanje.

Koji su neželjeni efekti ferulinske kiseline?

Generalno, ferulinska kiselina je siguran aktivni sastojak za sve tipove kože. Vrlo retko može izazvati iritaciju osetljive kože, pa se, kao i kod svih sastojaka, preporučuje testiranje na manjoj površini kože.

Kako se ferulinska kiselina može dodati u vašu rutinu?

Najbolji način da se integriše u rutinu nege kože je uz proizvod koji sadrži druge aktivne sastojke, kao što su vitamini C i E ili resveratrol, za koje se pokazalo da stabilizuju i udvostruče njihovu moć.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Štand u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak i nedelja: 10h-22h
  petak, subota: 14h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem