HIT VITAMIN KOJI DOLAZI DO SVAKE VAŠE ĆELIJE

19.09.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 1730 | Autor: | 0

Vitamin sunca, lipozomalni vitamin D, osim što ima važnu ulogu u korišćenju kalcijuma u organizmu, odlična je pomoć u sprečavanju obolevanja od koronavirusa

Poznat je kao „vitamin Sunca“. Igra vitalnu ulogu u korišćenju kalcijuma u organizmu, u mišićima i rastu ćelija.

Vitamin D ima mnogo važnih uloga u organizmu, a nedostatak vitamina D može imati ozbiljan uticaj na zdravlje. Potreban je za zdravlje kostiju, pomaže organizmu da apsorbuje kalcijum i fosfate koji su vitalni za rast kostiju u mladosti i održavanje u srednjoj i starijoj dobi. Vitamin D pomaže u regulisanju imunološkog i neuromuskularnog sistema.

Igra glavnu ulogu u životnom ciklusu ljudskih ćelija i u muškom i ženskom reproduktivnom sistemu. Manjak vitamina D može uticati na zdravlje mozga. Mnogi faktori utiču na sposobnost kože da proizvodi vitamin D, uključujući: godišnje doba, doba dana, geografsku širinu, zagađenje vazduha, oblačnost, sunce, izloženost delova tela, boju kože i godine starosti.

Liposomalni vitamin D3 pruža organizmu ovaj vitamin u najboljem bioraspoloživom obliku.

Za apsorpciju vitamina D3 potrebne su masti da bi se postigli efikasni rezultati. Zbog toga je korišćenje kombinacije D3 i lipozoma najbolji način da povećate nivo D3.

Lipozomalni vitamin D3 napravljen je u skladu sa patentiranom lipozomskom tehnologijom čuvene holandske kompanije „CureSupport“. Ova tehnologija osigurava da telo apsorbuje vitamine na najbolji način. U čemu je tajna? Neophodno je vitamine transportovati na pravo mesto u organizmu da bismo iskusili njihove efekte. Tek kada telo pravilno iskoristi lipozomski vitamin D3, on deluje.

Ali, kako tačno funkcioniše ova tehnologija?

Gastrointestinalni trakt lako apsorbuje lipozome i prevazilazi barijeru sa kojom se suočavaju mnogi nekapsulirani proizvodi, poput tradicionalnih tableta ili ulja.

„CureSupport“ se fokusira na razvoj, proizvodnju i prodaju visokokvalitetnih lipozomskih dodataka ishrani. Iz tog razloga, „CureSupport“ koristi samo visokokvalitetne sirovine i garantuje kvalitet.

1.Štiti od karcinoma
Osobe koje u porodici imaju istoriju bolesti, poput karcinoma želuca ili karcinoma debelog creva, trebalo bi da izmere nivo
vitamina D u krvi i da uzimaju suplementaciju ukoliko je nivo niži od preporučenog. Tako će uspeti da preduprede pojavu navedenih bolesti.

2. Poboljšava fizičke performanse
Šta znate o Letnjim olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine? Verovatno ne znate previše, ali te godine postavljeno je mnogo novih svetskih rekorda.
Pitate se kakve to veze ima sa vitaminom D? I te kakve. Meksiko Siti nalazi se na 2.300 metara nadmorske visine, pa pored toga što je vazduh drugačiji, takmičari su sve vreme bili izloženi suncu. Vitamin D se vezuje za mišiće, čini ih jačim i snažnijim, i time poboljšava sportske performanse.

3. Važan je za imuni sistem
Pre nego što su otkriveni antibiotici, vitamin D bio je lek za lečenje tuberkuloze. Zajedno sa mišićnim i koštanim ćelijama vitamin D se ugrađuje u imuni sistem kako bi pojačao odbrambene moći organizma.

4. Jača kosti
Iako su kalcijum i fosfor odlični izvori zdravlja kostiju, vitamin D je neophodan jer pomaže digestivnom sistemu da apsorbuje kalcijum iz hrane. Nedostatak vitamina D može da utiče na napredovanje osteoporoze, ali i na lakše stvaranje fraktura u poznim godinama života.

5. Podstiče gubitak težine i sprečava srčane bolesti
Nizak nivo vitamina D može da dovede do gojaznosti, pokazalo je istraživanje obavljeno 2009. godine. Naučnici su dokazali da kombinacija kalcijuma i vitamina D može da suzbije apetit.
Istraživanje sprovedeno iste godine pokazalo je da su gojazni ljudi koji su uzimali vitamin D kao suplement smanjili rizik od pojave srčanih bolesti.

6. Pozitivno utiče na ceo organizam
Štitna žlezda, kosti, koža, bubrezi, debelo crevo, hipofiza, jajnici - postoji mnogo organa i telesnih funkcija za koje je vitamin D odgovoran.
Ako želite da ozdravite, poboljšate energiju, odložite starenje i sačuvate zdravlje, pobrinite se da svakodnevno unosite dovoljne količine vitamina D. Za početak, neka to bude sunčanje, a nećete pogrešiti ni ako obogatite jelovnik namirnicama bogatim ovim vitaminom ili, jednostavno, dodate suplementaciju. Organizam će vam biti zahvalan.

Lipozomalni vitamin D možete nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje, u Beogradu, u Brankovoj 16, Maksima Gorkog 25 i TC Stadion, Zaplanjska 32, naručiti telefonom: 011/2420-955, mejlom info@magicnobilje.com ili preko internet prodavnice ovde.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 10h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

 • Ilije Garašanina 5 A
  (Palilulska pijaca), Beograd
  064/643-30-55
  Radno vreme od 8h-15h
  Ponedeljak je neradan dan
  Pogledajte na mapi ovde.

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem