STAR NARODNI LEK – VELIKA POMOĆ KOD KANDIDE

by | 20.09.2021
STAR NARODNI LEK - VELIKA POMOĆ KOD KANDIDE

Samo jedan sastojak dovoljan je da se izborite sa upornom gljivicom

 

Jabukovo sirće je pravi eliksir zdravlja. Pomaže kod konstantnog umora, upale sinusa, promene raspoloženja, osipa, gljivica na koži, alergija…

Ali, ako imate problema sa kandidom, jabukovo sirće je lek broj jedan.

Premda se infekcija kandidom uobičajeno smatra hroničnom, ona to ne mora da bude. Za sve postoji prirodan lek, pa tako i za gljivične infekcije.

Svako od nas u svom organizmu već ima razne gljivice i bakterije, od kojih se neke smatraju “dobrim”, a neke “lošim”.

Ali najgora je situacija kada se “loše” gljivice ili bakterije preterano razmnože jer tada stvaraju zdravstvene probleme. To se najčešće događa kada u telo unosimo nezdravu hranu.

U našem probavnom sistemu, kao i na koži, živi kandida.

Ona se hrani šećerom koji unosimo u organizam, najviše onim iz rafinisanih ugljenih hidrata, peciva i kolača, te hrane koja obiluje skrobom, ako je jedemo previše. Razmnožavanju kandide pogoduje i povećan unos nekih drugih namirnica, kao što su: sir, vino i pivo. Sve ove namirnice potrebno je izbaciti iz jelovnika ili drastično smanjiti njihov unos ako želite da se rešite kandidijaze.

Prvi i najvažniji korak u borbi protiv kandide jeste promena ishrane.

Unosom zdravih namirnica koje ne hrane ove gljivice pomoći ćete i razmnožavanju “dobrih” bakterija, koje su ključne za vaše dobro zdravlje.

Umesto obrađene hrane bogate šećerom i skrobom, što češće uključite u ishranu: zeleno povrće, orašaste plodove, kokosovo ulje, cveklu, repu, šargarepu, fermetisanu hranu, poput kiselog kupusa, turšiju, voće i povrće siromašno šećerom (bobičasto voće, zelene jabuke, krastavce, paradajz, limun, limetu).

Osim zdrave hrane, postoji još jedno odlično prirodno rešenje za ovu boljku, a to je jabukovo sirće.

U čemu je tajna jabukovog sirćeta?

Jabukovo sirće nastaje fermentacijom uz pomoć “dobrih” gljivica koje deluju kao prebiotik, te hrane “dobre” bakterije u našem probavnom sistemu.

Odličan je izbor ako želite da izlečite gljivičnu infekciju.

Ovaj zdrav proizvod treba unositi oralno jer ćete tako najbolje isprati toksine, sluz, “loše” bakterije i gljivice iz svog organizma.

Izbacivanjem “loših” bakterija takođe sprečavate dodatno razmnožavanje gljivica koje su uzrok kandidijaze.

Protiv kandide delotvorno je da kašiku jabukovog sirćeta promešate sa malo tople vode pa popijete ujutru, popodne i uveče, bilo pre ili posle obroka.

Ako želite da poboljšate ukus, dodajte malo isceđenog limuna ili stevije. Manje količine jaukovog sirćeta možete dodavati i u svoje biljne čajeve. Jabukovo sirće se primenjuje i dermalno, tako da se nanosi na delove kože zahvaćene gljivičnim infekcijama. I u tome se pokazalo kao odlična pomoć.

 

masa44 / gettyimages.com