PROSO ČISTI BUBREGE OD PESKA, SLUZI I KAMENACA

18.08.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 5190 | Autor: | 0

Pomaže kod ženskih bolesti, jedna je od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva

Kod lečenja bolesti bubrega pomoći će vam žitarica - proso. Kada kažete proso, većina ljudi prvo pomisli na hranu za papagaje. I mnogo njih veruje da je njegova današnja upotreba u ljudskoj ishrani samo pomodarstvo. Ali proso se zapravo mnogo duže koristi nego, na primer, kukuruz.
Proso je žitarica bogata mineralima, pre svega fosoforom i magnezijumom, ali i kompleksom vitamina B.
Zbog visokog sadržaja salicilne kiseline proso se smatra pravim kozmetičkim preparatom – odlično djeluje na nokte, kožu, kosu i zubnu caklinu. I bez glutena je. Lako se uzgaja, ne zahteva posebna ulaganja.
Ali, proso ima i par loših karakteristika, a jedna od njih visok glikemijski indeks, čak 70! I zato ga ne bi trebalo prečesto jesti, dok oni koji imaju problem sa šećerom treba posebno da obrate pažnju.
Ova žitarica efikasno čisti bubrege, eliminiše pesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i leči cistitis. Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva.

Recept
Operite jednu čašu prosa u toploj vodi. Potom stavite proso u veću teglu i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lek. Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.
Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj sok treba piti 10-15 dana. Rezultat: posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.
Ova žitarica je jako pristupačna. Nije skupa, i možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem