RUSKI RECEPTI ZA VENE (1 DEO): LIMUN, POMORANDŽA I BELI LUK

by | 16.07.2021

Ako do sada niste uspeli da se rešite proširenih vena ili su vam se one tek pojavile, probajte ove recepte koji dolaze direktno iz Rusije i namenjeni su za rešavanje problema koji nije nimalo jednostavan. Proširene vene nisu nimalo naivne kao što vam deluju i nisu samo estetski problem.
Odmaranje i dignute noge na kratko će doneti olakšanje, ali to nije ono što će ih izlečiti. Ne izbegavajte fizičku aktivnost, jer ona može da pokrene cirkulaciju.
Proširene vene ne treba olako shvatiti, one vremenom mogu da ugroze naše zdravlje. Zato treba da ih lečite čim se pojave. Bez obzira što to stalno ponavljamo, često se susrećemo sa ženama i muškarcima koji već duže vreme imaju proširene vene, zapustili su ih i traže hitno rešenje, a onda ne ide baš sve glatko kako očekujemo.
Ruska narodna medicina od davnina je poznata i zašto ne bismo i mi iskoristili sve blagodeti koje ona pruža?
Ovo su najpoznatiji ruski narodni lekovi za vene.

Limun i beli luk
Potrebna su dva sastojka: četvrt kilograma belog luka i deset limunova.
Limun i beli luk stavite u blender i napravite kašu. U blenderu sameljite beli luk a zatim ubacite limunove zajedno sa korom (prethodno ih dobro operite). Kada dobijete gustu i jednaku smesu, sipajte je u veliku teglu. Teglu prekrijte gazom, ne poklopcem.
Ovaj ruski lek za vene treba da držite u frižideru, a jednu kašiku dnevno treba da popijete uz čašu mlake vode. Redovnom upotrebom omogućićete venama da funkcionišu pravilno.
Možda nije najukusniji napitak na svetu, ali svakako će vam doneti olakšanje posle određenog vremena.
Ovaj prirodan ruski narodni lek protiv proširenih vena može da se kombinuje sa lekovima i svakako će sprečiti dalju upalu vena. Poboljšanje i olakšanje primetićete već posle prve nedelje redovne upotrebe.
Limun deluje okrepljujuće na čitav organizam. On je bogat vitaminom C, odličan je za lice, kosu, ali i za vene. Limun je jedna od najzdravijih voćki koje možete da upotrebljavate svakoga dana. On je savršena kombinacija vitamina, minerala i antioksidanasa, što ga čini lekom za mnoga oboljenja, a deluje izvanredno na naše krvne sudove i poboljšava cirkulaciju.
Ovaj ruski narodni lek za vene treba da napravite i da koristite redovno, jer su blagodeti po vaš organizam ogromne.

Beli luk i pomorandža
Saznali smo za još jedan ruski recept koji je namenjen lečenju proširenih vena. Ruska narodna medicina kaže da vam je za lečenje vena od sastojaka potrebno: šest čenova belog luka, dve kašike maslinovog ulja i tri pomorandže.
Za ovaj ruski lek treba da napravimo ulje od belog luka. Ono može da ublaži upalu i smanji simptome poput bola, otečenosti, svraba, trnjenja. Ovaj recept će vašim nogama doneti olakšanje, poboljšaće cirkulaciju i izbaciće toksine iz krvnih sudova.
Luk treba iseckati što sitnije i staviti ga u čistu teglu. Zatim iscedite sok od pomorandže i dodajte ga u teglu, a onda sipajte dve kašike maslinovog ulja. Posle dvanaest sati, rusko ulje za vene je spremno za upotrebu. Pre svake upotrebe, treba ga promućkati.
Kada napravite ovu smesu, treba je redovno nanositi na obolela mesta, svake večeri. Namažite i umotajte nogu toplom vunenom tkaninom. Kada ustanete, isperite noge i obucite udobne helanke ili pantalone koje dozvoljavaju koži da diše.
Ovo bi trebalo da ponavljate svake večeri dok ne vidite poboljšanje. Znatne rezultate uvidećete posle mesec ili dva, u zavisnosti u kom su stanju vaše vene.