ISKORISTITE LETO, PLIVAJTE ŠTO VIŠE

05.07.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 223 | Autor: | 0

Bavite se fizičkom aktivnošću koja donosi najveće blagodeti ljudskom organizmu

Za plivanje se kaže da je aktivnost koja spolja pokazuje kakvi smo iznutra. Mentalni fokus je potreban da biste se održali na površini, a sličan tome je i fokus koji vas vodi kroz život, i pomaže da plivate kroz životne probleme. Otkrivamo vam zbog čega je tačno plivanje ultimativni vid treninga:

Vežba bez opterećenja
Trčanje možda jeste sjajno, ali ono može biti prilično grubo prema vašim zglobovima, kičmi i stopalima. Voda je ta koja ne vrši prevelik uticaj na vaše mišiće, svakako ne veći od onog koji u trenutku možete da podnesete. Voda vam pomaže u rehabilitaciji i olakšava bolove koji su prisutni u mišićima i zglobovima. Štaviše, plivanje predstavlja intenzivnu vežbu bez osećaja opretećenja.

Izuzetan kardio trening
Ne dopustite da vas umirujuća voda u bazenu zavara, jer plivanje predstavlja izuzetan kardio trening. Potrebna je vežba kako bi se savladalo pravilno disanje prilikom plivanja, koje jača vaše srce i pluća. Plivanje u velikoj meri doprinosi ojačanju kardiovaskilarnog sistema pojedinca.

Doprinosi jačanju ruku i trupa
Bilo da se bavite slobodnim stilom plivanja, leđnim ili leptir tehnikom, plivanje vam može omogućiti da razvijete gornji deo tela. Prilikom plivanja ruke, ramena i grudi obavljaju veliki deo posla što se vidi u pogledu izgradnje mišića na ovom delu telu.

Jača mišiće na nogama
Osim gornjeg dela tela koje jača, plivanje u velikoj meri gradi mišiće na nogama. Minimum četvrtina plivačkog treninga svodi se na udarce nogama. Kao rezultat mišići vaših nogu kako u predelu butina tako i na listovima biće savršeno oblikovani i izuzetno snažni.

Poboljšava pokretljivist i držanje tela
Ukoliko ste pogrbljeni pred računarom po ceo dan, plivanje je vaš spas. Svi pokreti rukama i nogama, kao i izvijanje leđa mogu vam pomoći da poboljšate svoju pokretljivost, podstaknete bolju cirkulaciju u telu i ispravite svoje držanje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem