ZNACI RANE MENOPAUZE

07.06.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 282 | Autor: | 0

Valunzi, promene raspoloženja i nepravilan ciklus neki su od pokazatelja da je vreme za akciju

U proseku, žene u menopauzu ulaze oko 50. godine. Međutim, taj prosek uključuje one žene koje će ući malo ranije i one koje će je upoznati malo kasnije. Ako ste zabrinuti zbog nekih promena na vašem telu, sa pravom možete sumnjati u ranu menopauzu.

Ovo su samo neki od uobičajenih simptoma koji ukazuju na ranu menopauzu. Ako ste zabrinuti, najbolje je razgovarati sa ginekologom.

Nepravilnost u dolasku menstrualnog ciklusa
Nepravilan ciklus prati neke žene tokom celog života, ali to je kod žena koje nisu imale problem često pokazatelj da nešto nije u redu ili se menja. Tipično za početak menopauze je skraćivanje ciklusa, odnosno menstruacija počinje da dolazi pre vremena, a onda odjednom više ne dolazi. Ako se vaš ciklus čini kraćim, pratite šta se dešava i konsultujte svog ginekologa da biste isključili druge uzroke takvih promena.

Toplotni talasi
Toplotni talasi su možda najčešći simptom menopauze. Neke žene imaju te talase jednom dnevno, a neke mnogo češće. Javljaju se danju i izazivaju znojenje, a javljaju se noću i ometaju san.

Suvoća vagine
Ženski hormon estrogen odgovoran je, između ostalog, za zdravu vaginalnu floru i vlagu. Jednom kada nivo hormona padne, može se javiti problem sa suvoćom vagine.

Promene raspoloženja
Još jedan znak početka menopauze je nestabilno raspoloženje. Iz dana u dan može biti veoma različito, ali ponekad se značajno razlikuje tokom dana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem