POVRĆE KOJE SE LAKO GAJI NA TERASI

30.05.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 427 | Autor: | 0

Paradajz, salata, grašak, rotkvice...Organsku baštu na svom balkonu može da ima svako

Paradajz, salata, grašak, rotkvice...Organsku baštu na svom balkonu može da ima svako. Sve je popularnije gajenje začinskog bilja i povrća u saksijama.
Osmislite pažljivo razmeštaj saksija sa povrćem na terasi i moći ćete da uživate u plodovima svoje organske bašte.
Ovo je lista najzahvalnijeg povrća za održavanje na balkonu.

1) Krastavac - sadi se u maju i jednostavan je za održavanje. Pošto je u pitanju puzavica, vodite računa da ima na šta da se okači. Možete da nabavite štap ili jednostavno razvučete konopac. Zrele plodove možete očekivati za 42 dana.
2) Paradajz - Odlična opcija za terasu je neka od sorti čeri paradajza. Potrebna mu je saksija 15 cm dubine. Ovaj paradajz ne zauzima mnogo prostora, ali ukoliko ga negujete kako treba, donosi mnogo plodova.
3) Zelena salata - Jedna od najboljih biljaka za sadnju u saksije. Seme posejte u vlažnu zemlju, a prilikom sadnje vodite računa da je između sadnica razmak 20 cm. Osim što je ukusna, ova biljka će izgledati dekorativno u saksijama, pogotovo ako pomešate razne vrste.
4) Patlidžan - Za ovu biljku nije potrebna duboka saksija. Jedino je neophodno da joj obezbedite štap za koji će moći da se pridržava.
5) Rotkvice - Posejte ih saksiju i vodite računa da je zemlja uvek dovoljno vlažna. Imaćete ukusne, organske rotkvice sa ljutkastim ukusom.
6) Grašak - Potrebna je saksija minimalne dubine 30 cm. Ova biljka takođe voli da se puže, pa joj obezbedite tanak konopac.
7) Krompir - Izaberite dublju saksiju. Sama biljka nema preterano dugačak koren, oko 50 cm, pa je to veličina saksije koju treba da tražite. Krompir voli sunce, pa bi bilo dobro da mu nađete mesto sa dosta sunčevih zraka u toku dana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem