DA LI JE BOLJE DAN POČETI UZ ČAŠU MLEKA ILI SOKA OD POMORANDŽE?

29.05.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 642 | Autor: | 0

Sok obezbeđuje vitamin C, mleko proteine

Čaša svežeg soka od pomorandže ide uz najčešću sliku zdravog doručka i mnogima je nezaobilazan deo jutarnje rutine.
Da li je to zaista najbolji izbor?

Sok od pomorandže
Čaša soka od pomorandže u proseku sadrži 110 kalorija i osiguraće vam dnevnu dozu vitamina C, antioksidansa koji štiti kožu od sunca i mozak od opasnih supstanci koje se nalaze u zagađenom vazduhu. Ipak, previše popularnog đusa može dauzrokuje oštećenje zubne gleđi.
Istraživanje sprovedeno na Istman institutu za oralno zdravlje pri Univerzitetu Ročester pokazalo je slabljenje zubne gleđi za čak 84 odsto kod osoba koje piju sok od pomorandže pet dana za redom. Slično delovanje imaju i ostali voćni sokovi zbog kiseline koju sadrže, a još gori izbor su raznigazirani i energetski napici.

Mleko
Čaša mleka sa 2 odsto mlečne masti obezbediće vam 20 odsto od ukupne dnevne potrebe za proteinima i trećinu potrebne dnevne količine kalcijuma.
Istraživanje je pokazalo da osobe koje ujutru piju čašu mleka, manje osećaju glad do ručka. Kalcijum pomaže u regulaciji hormona koji kontrolišu telesnu težinu, a nije ni "agresivno" za vaše zube poput soka od narandže.
Birajte organsko mleko jer sadrži 75 odsto više beta-karotena, 50 odsto više vitamina E, antioksidansa koji jača imunološki sistem i može biti efikasan u borbi protiv nekih vrsta raka i srčanih oboljenja, dva do tri puta više luteina i oko 70 odsto više omega-3 masnih kiselina.
Zaključak stručnjaka: Pijte mleko za doručak!

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem