ZAŠTO JE DOBRA KOKOSOVA VODA

23.05.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 345 | Autor: | 0

Prirodan izvor kalijuma i elektrolita, a ne sadrži dodatne šećere

Kada u svojim rukama imate kokos, obično ne razmišljate mnogo šta da uradite sa vodom koja se nalazi u njegovom središnjem delu.
Znate da je kokosovo "meso" bogato hranljivim sastojcima i da može da vam posluži kao izvrsna letnja poslastica ili kao dodarak za vaš smoothie. Međutim ono što ne bi trebalo da zanemarite.

Poboljšava efekat vežbanja
Kokosova voda odlična je za sportiste i rekreativce jer može da obezbedi potpuno prirodne ugljene hidrate i elektrolite koji se u veštačkom obliku nalaze u sportskim napicima. Kokosova voda je prirodan izvor kalijuma i ne sadrži dodatne šećere poput drugih pića koja piju sportisti i rekreativci. Osim toga elektroliti će pomoći i pri ublažavanju bolova nastalih usled napornog vežbanja.

Reguliše nivo holesterola
Redovnim unosom kokosove vode smanjuje se nivo holesterola u krvi. Samim tim kokosova voda se uspešno bori protiv ukupnog nivoa holesterola u organizmu. S druge strane ona povećava ukupan nivo dobrog holesterola.

Poboljšava rad digestivnog trakta
Visok sadržaj vlakana u kokosovoj vodi može da ima laksativne efekte. Kokosova voda se smatra prirodnim diuretikom. S druge strane vrlo je delotvornai pri lečenju dijareje. Sadrži gvožđe, kalcijum, magnezijum, mangan i ima isti elektrolitski balans kao i naša krv.

Snižava nivo šećera u krvi
Kokosova voda sadrži jedinjenje koje je poznato po svojim antidijabetičkim svojstvima L-arginin. On dokazano smanjuje nivo glukoze u krvi kod osoba koje pate od dijabetesa. Između ostalog kokosova voda se bori i protiv oksidativnog stresa, stanja koje je prisutno kod svih onih koji se bore sa dijabetesom.

Tretiranje akni
Antibakterijska svojstva koja se nalaze u kokosovoj vodi, a prisutna su zahvaljujući laurinskoj kiselini, omogućavaju joj da bude vrlo dobro rešenje za problem sa aknama na licu. Dokazano je da ova kiselina dobija bitku sa najjačom bakterijom koja promoviše upalne akne.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Stand Magicnog bilja u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  svim danima 10h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem