ĐURĐEVAK U DNEVNOJ SOBI

09.05.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 332 | Autor: | 0

Uz malo volje i strpljenja, za tri do četiri nedelje uživaćete u mirisu koji je insiprisao i Kristijana Diora

Lepe vesti za ljubitelje djurdjevka, možete ga gajiti i u kući. Za samo 3 do 4 nedelje možete odgajiti đurđevak u zatvorenom prostoru.

Pronađite odgovarajuću posudu, dovoljno duboku i odgovarajuću zemlju, koja dobro drži vlagu, ali se takođe i malo osuši između dva zalivanja.
Rizom iz kog raste đurđevak treba potopiti u mlaku vodu par sati pre sadnje. Tada će nabubreti i očvrsnuti. Ako su se već razvili korenčići, treba ih malo skratiti, kako bi se podstakao rast i usvajanje vode iz zemlje. Sadnju vršite tako da pokrivate korenčiće i rizom skoro do samog vrha. Posle sadnje biljku zalijte.

Porast biljke se očekuje već u roku od nedelju dana. Morate voditi računa da zemlja ima dovoljno vlage jer đurđevak raste brzo pa mu je vlaga neophodna. Dosta indirektne svetlosti i temperatura oko 18 stepeni C uslovi su koji odgovaraju đurđevku.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem