U ČAJNIKU JE OSTALO MALO VODE. DODALI STE JOŠ I STAVILI DA PROVRI. NEMOTE TO VIŠE DA RADITE!

02.05.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 380 | Autor: | 0

Duplim kuvanjem povećava se količina arsena, nitrata i fluora u vodi

Da li vam se desilo da ste stavili vodu za kafu ili čaj da se skuva, a onda ste dopustili da ispari od ključanja ili ste dodali još malo tečnosti i pustili je da prokuva još jednom?
Stručnjaci kažu da je ovak navika štetna, jer čak i zdravi minerali iz vode na ovaj način postaju štetni. To se jasno vidi na primeru kalcijuma koji se ovako pretvara u kamenac. Zato je bolje da tu vodu prospete, umesto da je popijete kao kafu ili čaj.
Istraživanja pokazuju da se duplim kuvanjem povećava količina arsena, nitrata i fluorau vodi, što nikako nije dobro za naš organizam. Svetska zdravstvena organizacija upozorava da je upravo najveća opasnost u takvoj vodi za piće visoka količina arsena, jer dovodi do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.
Manje je poznato da visoka temperatura nitrate pretvara u nitrozamine, koji su kancerogeni i naročito se obrušavaju na jajnike, creva, bešiku.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem