BROKOLI-KAFA, NAJBOLJI JUTARNJI PRIJATELJ

28.04.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 219 | Autor: | 0

Samo dve kašike lekovitog praha dovoljne su za zdrav organizam


Dobre vesti za ljubitelje kafe: kofein i zelenilo se i dalje mogu kombinovati u jednoj šolji. Karfiol i brokoli uobičajeni su sastojci ne samo u salatama, već i u smutijima. Sad povrće zadire u carstvo drugog pića - kafe.
Ova neočekivana mešavina osmišljena je u Australiji, dok su se naučnici vodili samo najboljim namerama. Interesovanje za zdrav način života i pravilnu ishranu samo se povećava iz godine u godinu, ali u isto vreme ljudi i dalje često nisu u mogućnosti da jedu preporučenu količinu povrća. Brokoli kao piće pomoći će u popunjavanju te praznine.
Za ovaj napitak nije vam potreban svež brokoli, jer ovo nije smuti. Povrće prvo treba osušiti a zatim ga samleti u fini prah koji se dodaje u kafu. Samo dve kašike ovog zelenog praha imaju nutritivne vrednosti koje će vam pomoći da unesete sve neophodne elemente u organizam. Postoji još jedan snažan argument u korist ove "zelene kafe" - retko ko redovno jede brokoli. Ovo povrće je gost na stolu samo s vremena na vreme, a kafa je mnogo popularnija.
Ako vam je teško da zamislite kafu od brokolija, možete početi sa drugim mogućnostima. Brokoli u prahu je sigurno zdrav i može biti zanimljiv sastojak smutija ili kao dodatak žitaricama. Ovaj prah se može čuvati mnogo duže od običnog povrća, a polje za eksperimentisanje sa ukusima i jelima sada je mnogo veće.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem