KAD CREVA NE RADE DOBRO, IZLEČITE IH HRANOM

25.04.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 790 | Autor: | 0

Postoji nekoliko važnih činilaca koje morate imati na umu kako biste iskoristili sve dobrobiti namirnica

Postoji nekoliko važnih činilaca koje morate imati na umu kako biste iskoristili dobrobiti iz obroka.

Izaberite sigurno meso
Biljna ishrana sa zdravim mesom je najbolji izbor za zdrava creva.

Smanjite unos kofeina i dodajte zeleni čaj
Ako redovno pijete kafu i patite od nedostatka kofeina kada preskočite šolju kafe, isprobajte zeleni čaj koji ima manju dozu kofeina ali i dodatne zdravstvene blagodati.
Zeleni čaj sadrži vitamine, minerale i antioksidante koji podržavaju kardiovaskularni sistem, poboljšavaju vaše raspoloženje i kognitivne funkcije. Zeleni čaj smiruje upale i vraća ravnotežu vašem mikrobiomu creva. Antimikrobna svojstva zelenog čaja pomažu u oslobađanju od neželjenih mikroorganizama, dok istovremeno povećavaju broj korisnih vrsta, poput bifidobakterija i laktobacila. Dakle, ako vam preskakanje jutarnje šoljice kafe stvara glavobolju, pospani ste i razdražljivi, umesto toga uzmite šolju zelenog čaja.

Klonite se GMO
Američka akademija za zaštitu životne sredine (AAEM) poziva lekare da za sve pacijente propisuju dijete bez GMO. Genetski modifikovana hrana štetna je za životnu sredinu i naše zdravlje, posebno za creva. Mnogi usevi su modifikovani da mogu da podnesu veću količinu pesticida, što znači da većina njih ostaje u našim proizvodima.

Čuvajte se zavodljivih etiketa na hrani
Pohlepni proizvođači pokušavaju da nas nateraju da kupujemo nezdrave proizvode koristeći primamljive termine na etiketama.
Etiketa na hrani sa oznakom "prirodno" apsolutno ništa ne znači. To se odnosi na "prirodan ukus" i "prirodnu boju", a radi se zapravo, veštačkom sastojku koji sadrži samo trag onoga što je nekada predstavljalo prirodno stanje.
Limunska kiselina zvuči kao zdrav prirodni sastojak, zar ne? Pogrešno! Dobijanje limunske kiseline iz biljaka je teško i skupo.
Prah od celera je još jedan veštački napravljen konzervans, prerušen u blagotvoran sastojak. Dalje, i termin "organski" može vas dovesti u zabludu. Ako pažljivo pogledate police sa grickalicama i bombonama, sigurno ćete naići i na nezdravu hranu sa oznakom "organska".
Čak se i organska hrana može uzgajati pomoću odobrenih pesticida i herbicida, a organsko lisnato povrće može se tretirati dezinficijensom koji ubija sve bakterije, čak i one potrebne za varenje te hrane.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem