JOGA VEŽBE ZA SINUSE

26.04.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 272 | Autor: | 0

Poza krave, kobre ili poza glave na kolenu otklanjaju bolove

Problemi sa sinusima postali su bolest savremenog doba.Trenutno ubažavanje bolova medikamentima je ono koje možete da prihvatite, a ne morate. Alternativa vam se pruža u pogledu joga vežbi koje mogu da vam pomognu da rešite probleme sa sinusima. I pre nego što odustanete, misleći da vam je za izvođenje ovih vežbi potrebno stručno vođstvo ili iskustvo, činjenica je da su vrlo lake za izvođenje.

GOMUKHASANA
Gomukhasana ili poza krave. Ova poza ima najbolji efekat kada se praktikuje ujutro, na prazan stomak, potrebno je da budete u ovoj pozi od 30 - 60 sekundi. Prednosti ove poze su u tome što smanjuje stres i anksioznost, isteže mišiće grudnog koša, pomažući da vazduh bolje prolazi kroz pluća. Ova poza je idealna za sve one koji se osećaju previše umorno ili zabrinuto.
JANU SIRSASANA
Janu sirsasana ili poza glava ka kolenu, zahteva od vas da dodirnete glavom koleno u sedećem položaju. Ovo je asana početničkog nivoa i deluje dobro kada se praktikuje ujutro ili uveče na prazan stomak. Ovu pozu je potrebno da držite od 30-60 sekundi, smenjujući noge. Praktikovanje ove poze deluje umirujuće na vaš um i dovodi do istezanja u predelu ramena. Iznad svega držanje glave u spuštenom položaju, pomaže u pogledu prokrvljenosti i pročišćava vazdušne prolaze, što vam obezbeđuje lakše disanje.
BHUJANGASANA
Bhujangasana ili poza kobre je intenzivan zavoj koji podseća na uzdignutu kobru. Ovo je takođe asana početničkog nivoa. Potrebno je da ovu vežbu izvodite ujutro na prazan stomak. U ovoj pozi je potrebno da budete od 15 - 30 sekundi. Poza kobre otvara pluća i omogućava da lakše dišete. Takođe ona funkcioniše i kao odličan mehanizam za oslobađanje od stresa. Ovo je zapravo jedna od najboljih vežbi koje možete izvoditi za sinuse.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem