VESNICI PROLEĆA

06.04.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 373 | Autor: | 0

Kako da visibabe, mimoze i jagorčevina duže traju?

Kad se sunce sakrije iznad sivih oblaka, njegove zrake tražimo u buketićima mimoza, visibaba i jagorčevine, prvih vesnika proleća. Evo nekoliko saveta kako da vam prvo, nežno, prolećno cveće duže ostane sveže u domu?
Mimoze
Ove grančice obično stavljamo u vazu, a od njih mogu da se ispletu i preslatki venčići. Lepe su same ili kao deo šarenog prolećnog buketa. Pre nego što ih stavite u vazu, uklonite sve oštećene listove i grančice isperite pod mlazom vode kako bi duže trajale. Vodu u vazi često menjajte i svaki put dodajte nekoliko kapi limuna.
Visibabe
Tanane i nežne visibabe obično kupimo već u buketiću, koji stavimo u prvu čašu koju dohvatimo. Lepe su i tako, ali pogledajte kako slatko izgledaju kada se razdvoje i stave u čašu ili vazicu u koju ste prvo stavili nekoliko kamenčića sačuvanih od leta, s plaže.
Jagorčevina
Čim se otopi sneg iz zemlje, izvire i jagorčevine. Zovu ih i prve ruže proleća, a često se prodaju na ulici i kao buketići. Ovaj nežni cvet brzo uvene bez zemlje, pa je bolje da ih kupite u saksiji i držite u prohladnoj prostoriji. Zalivajte pomalo, isključivo odstajalom vodom, i samo pazite da se zemlja sasvim ne osuši. Lepo će izgledati ako saksiju stavite u korpicu od pruća.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem