POJAČAVAJU SIMPTOME I DEHIDRIRAJU ORGANIZAM

03.04.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 656 | Autor: | 0

Zašto ne bi trebalo da pijete sok od pomorandže i kafu kada ste prehlađeni?

Kada smo bolesni čini nam se da nema ništa bolje od toplog čaja i domaće supice da nam pomogne da se osećamo bolje.
Treba imati na umu da postoje i neke namirnice koje nisu dobri saveznici u brobi protiv gripa jer mogu samo da dodatno pojačaju simptome.
Kako ne biste sebi otežali, budite oprezni sa namirnicama koje dolaze čak i iz zdravih kategorija.
Rafovi u prodavnicama puni su "prirodnh ceđenih sokova" koji su zapravo puni šećera, koncentrata i konzervansa. Najbolje je da konzumirate sokove koje sami napravite od svežeg voća, ali i tu budite oprezni.
Voće koje dolazi iz porodice citrusa može da vam dodatno naškodi. Posebno je opasna pomorandža i ako se odlučite za sok od ovog voća, obavezno je pomešajte sa nekim toplim napitkom i medom.
Kisele namirnice i citrusi mogu dodatno da iritiraju već prehladom oštećenu sluznicu i dovedu do pojačanja simptoma bolesti.
Kako biste brže ozdravili povećajte unos tečnosti, ali ne i kafe. Da brzo izbacite toksine iz organizma treba vam dosta tečnosti. Pomozite svom organizmu, ali ne tako što ćete da pijete kafu u velikim količinama.
Ona deluje kao odličan diuretik zbog kofeina koji sadrži u velikoj količini. Zbog toga može da izazove dehidrataciju već oslabljenog organizma i da samo produži bolest.
Stanje vam neće popraviti ni pržena hrana koja je loša i kada smo zdravi, alkohol koji dehidrira organizam slično kafi, ali ni mlečni proizvodi koji pojačavaju izlučivanje prirodne sluzi u organizmu i mogu da pojačaju kašalj.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem