NAJBOLJE VEŽBE ZA DAME

06.03.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 363 | Autor: | 0

Gimnastika podiže grudi uprkos gravitaciji i godinama

Sigurno se sećate kako su vaše grudi izgledale čvsto i bile znatno više postavljene kada ste imale 20 godina.
Gravitacija i godine, ali i dojenje učinili su svoje i one više ne predstavljaju vaš ponos. Nije sve u plastičnim operacijama i melanholičnom sećanju, otkrivaju fitnes instruktori, jer po njihovim rečima – sve što vam treba je dobar niz efikasnih vežbi za podizanje i učvršćivanje grudi.

Ako budete dosledne promenu ćete uočiti već nakon nekoliko nedelja.

PODIZANJE TEGOVA SA KLUPE
Kako bi izvodili ovu vrstu vežbe trebaće vam čvrst oslonac iza leđa poput klupe za vežbanje. Vežbu možete izvoditi u potpuno horizontalnom ili u položaju pod uglom od 45 stepeni. Potrebno je da u isto vreme izbacujete ravno u odnosu na vaše telo tegove koje držite u rukama, forsirajući mišiće grudi. Tegovi treba da se sastave nakon što ispružite laktove i 10 ponavljanja za početak biće sasvim dovoljno.

NAIZMENIČN PODIZANJE TEGOVA IZNAD GLAVE
Ova vrsta vežbi je vrlo delotvorna i jednostavna za izvođenje. Potrebno je da stanete u uspravan položaj sa tegovima u rukama i lakvorima savijenim tako da vam se tegovi u šakama oslanjaju na ramena. Zatim naizmenično podižite jedan teg u vis i vraćajte u prvobitni položaj, a onda to raditite i sa drugim. Dve serije od 10 ponavljanja biće dovoljne.

SKLEKOVI DOK STE OSLONJENI O ZID
Ako su klasični sklekovi previše intenzivni za vas, alternativa u vidu sklekova koje možete izvoditi dok ste oslonjeni o zid vam može pomoći da oblikujete, podignete i učvrstite grudi. Ova vrsta vežbe istovremeno zateže mišiće vaših bicepsa i tricepsa. Potrebno je da stanete oko metar udaljenosti od zida, sa blago raširenim nogama i sa rukama u visini ramena. Zatim savijte laktove i grudi približite zidu. Dok to radite treba da udahnete duboko. Izdah sledi u obrnutom pravcu. Tri serije od po 10 ponavljanja će vam u ovom slučaju biti potrebne.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem