BUDITE SE UMORNI? EVO MOGUĆIH RAZLOGA

05.03.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 440 | Autor: | 0

Zašto nije dobro da uveče preterujete sa slatkišima ili alkoholom

Noć je predviđena za odmor, kako tela tako i uma. Normalno je osećati se pomalo usporeno nakon ustajanja, ali ako se i nakon šolje jutarnje kafe, i drugih jutarnjih rituala poput tuširanja i dalje osećate umorno i pospano, možda bi bilo dobro da obratite pažnju na uzroke umora.
Slatkiši i začinjena hrana
Ako imate običaj da jedete previše slatkiša i začinjene hrane pred spavanje, to može da bude razlog zbog kog imate loše prespavanu noć. Hrana bogata zasićenim mastima i šećerom povezana je sa nemirnim snom koji se u toku noći više puta prekida. Takođe jako začinjena i ljuta hrana može da izazove kiselinu u želucu koja se pogoršava kada odete na spavanje i remeti vaš san. Svaki obrok koji imate u večernjim satima bi trebalo da se završi dva sata pre odlaska u krevet.
Previše alkohola
Svi znamo kako čaša ili dve crnog vina mogu da utiču na bolje zaspivanje. Međutim preterana količina alkohola ne samo da narušava vaše zdravlje već vas i ometa dok spavate. Prisustvo alkohola u krvi, zahteva da noću ustajete i pijete vodu, kao i da odlazite u wc što znači da ćete noću više hodati nego spavati.
Tuširanje vrućom vodom
Poznato vam je sigurno da je preporučljivo tuširanje obavljati što je moguće hladnijom vodom. Ispitivanja su pokazala da se naša unutrašnja temperatura spušta za nekoliko stepeni pred odlazak na spavanje, što zapravo predstavlja glavni uzrok pospanosti. Povećanjem telesne temperature pod vrućim tušem, budite nesvesno svoje telo i samim tim imate problem sa zaspivanjem.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem