MANUKA MED HAPPY VALLEY: DRUGI NA SVETU PO KVALITETU

04.03.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 792 | Autor: | 0

Manuka med kompanije Happy Valley visoko rangiran na listi najboljih u 2020.


Manuka med firme „Happy Valley” vrhunskog je kvaliteta. To dokazuje najnovija svetska lista na kojoj se manuka med našao na izvanrednom drugom mestu. Testiran je u nezavisnim laboratorijama koje su potvrdile njegov kvalitet. Svi rezultati ispitivanja su dostupni javnosti, tako da možete biti sigurni da je ovaj med siguran i zdrav izbor.
- Autentičan Manuka med kompanije „Happy Valley” stiže u teglama od četvrt i pola kilograma i uprkos temeljnom i skupom postupku kontrole kvaliteta, njihov proizvod je pristupačan. Jedna od prepoznatljivih nota ovog meda je njegov ukus karamele - piše u izveštaju komisije koja je proglasila pobednike za prošlu 2020. godinu.
Pravi manuka med proizvodi se samo na Novom Zelandu i nešto manje u Australiji. Manuka med koji se proizvodi u Engleskoj i drugim zemljama nije autentičan manukov med.

Šta je tako posebno u manuka medu?
Za razliku od mnogih dijeta i dodataka, manuka med direktno je povezan sa pozitivnim zdravstvenim prednostima kada se koristi prema preporuci. Najznačajnija korist od manuka meda je njegova sposobnost da leči infekcije i pomogne u zarastanju rana. Med ne samo da sprečava širenje infekcije već pomaže tkivu da se regeneriše i zaceli ranu u celini.
Zbog antibakterijskog delovanja manuka meda, postoji i veza između konzumiranja meda i smanjene količine bakterija u ustima, što bi moglo da rezultuje zdravijim zubima. Manuka med takođe ubrzava lečenje upale i infekcije grla. Postoje dokazi da manuka med ima dovoljan nivo antioksidanata u svakoj porciji. Dakle, pored toga što leči trenutne infekcije i stanja, manuka med može dugoročno da pomogne da sprečite širok spektar bolesti.

Koja je razlika između manuka meda i običnog meda?
Razlika između manuka meda i običnog meda je izvor nektara od koga je med napravljen. Kada proizvode običan med, pčele oprašuju lokalno cveće. Cveće koje se koristi u ovom procesu je različito, a krajnji cilj je samo stvaranje meda. Međutim, manuka med nastaje od nektara biljke manuka koja je poreklom sa Novog Zelanda.

Da li je lakše napraviti manuka ili obični med?
Mnogo je lakše proizvesti običan med nego manuka med. Zato što je običan med manje zahtevan (ne treba mu određen cvet) i može se proizvoditi širom sveta a ne samo tamo gde raste biljka manuka (Novi Zeland).

Zašto je Manuka med tako skup?
Postoji nekoliko razloga zbog kojih je manuka med toliko skup, a svi se odnose na poteškoće uzgoja meda. Manuka med nije običan med i jedini način da se dobije je garancija da pčele koje ga stvaraju oprašuju biljku manuke.
Pritom, biljka manuka cveta samo nekoliko nedelja svake godine, što ograničava zalihe meda u poređenju sa običnim medom. Osigurava se znatno manja količina manuka meda, što mu daje veću vrednost.
Konačno, cena manuka meda je uslovljena lokacijom na kojoj se med proizvodi. Budući da se manuka med nalazi samo na Novom Zelandu i u Australiji, to zahteva veće troškove za isporuku meda širom sveta.

Zašto je manuka med tako zdrav?
Manuka med je zdrav zbog svojih antibakterijskih i protivupalnih efekata. Postoje i antioksidanti unutar manuka meda koji mogu da vam pomognu u borbi protiv infekcija i bolesti. Lekovitost biljke manuka garancija je kvaliteta meda dobijenog od ove biljke.

Šta je UMF oznaka?
Samo UMF oznaka Manuka meda garantuje njegovu izvrsnost, blagotvorno delovanje, originalnost i sprovedeno laboratorijsko istraživanje.
Vrlo važna činjenica je da nije svaki manuka med identičan niti laboratorijski istražen. Samo onaj manuka med koji ima oznaku UMF garantuje kvalitet, originalnost i što je najvažnije, garantuje minimalan udeo MGO-a, jedne od delotvornih supstanci zaslužnih za njegovu neperoksidnu aktivnost.

Originalan Manuka med sa Novog Zelanda možete nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje, u Beogradu, u Brankovoj 16, Maksima Gorkog 25 i Zaplanjska 32 (TC Stadion), naručiti telefonom: 011/2420 955, mejlom: info@magicnobilje.com ili preko internet prodavnice.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem