MANUKA MED JE SVAKU INFEKCIJU IZLEČIO ZA TRI DANA

26.01.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 1424 | Autor: | 0

Tomislav Nikolić, sedamdesetogodišnji penzioner, u poslednje četiri godine bolovao je od upale sinusa, pljuvačne žlezde, ušiju, tegoba sa zubima…


Kada je otkrio i počeo da konzumira Manuka med UMF 15+, Tomislav Nikolić iz Beograda više ne pije antibiotike. Za poslednje četiri godine imao je nekoliko upala, i to sasvim različitih, a sve je sanirao uz Manuka med.

- Pre pet godina sređivao sam zube i tada sam poslednji put popio antibiotike. Od njihove jačine, imao sam tegobe sa želucem. Posle godinu dana upalio mi se koren zuba, verovatno su bakterije ušle u neke šupljine. Stomatolog mi je sekao desni i uradio operaciju na korenu, očistio ga. Opet je trebalo da pijem antibiotike, ali sam se plašio da ću i ovaj put imati probleme sa stomakom. Tada sam saznao za Manuka med i umesto lekova počeo sam da uzimam kašičicu tog meda tri puta na dan. Sve mi se brzo saniralo - priča gospodin Nikolić.

Nedugo posle neprijatnosti sa zubima, ovaj tihi gospodin osetio je jaku upalu ušiju. - Bilo je baš bolno. Prepisali su mi sinacilin, ali, s obzirom na dobro iskustvo sa medom od manuke, odmah sam počeo da ga uzimam. Vrlo brzo mi je upala prestala - priča naš sagovornik.

Posle nekoliko meseci, gospodinu Nikoliću otekao je obraz, pojavile su se afte u ustima. Dijagnostikovana mu je upala pljuvačne žlezde.

- Izabran lekar posavetovao me je da odem kod stomatologa, a on je potvrdio njegovo mišljenje. Opet sam propisane antibiotike zamenio manuka medom. Otok je spao, afte su se povukle - konstatuje Nikolić i nastavlja:
- Napokon, poslednje što me je zadesilo bila je upala čeonih sinusa. Oči me bolele kao da mi neko zabada iglice. Uz Manuka med sve je prošlo za tri dana.

Za četiri godine ovaj sedamdesetogodišnjak potrošio je šest teglica ovog meda.

- Nije to toliko veliki izdatak za boljitak i brzinu izlečenja koji sam zauzvrat dobio. Bolje je da uložim u Manuka med nego u cigarete. Sada sam sto posto siguran u njegovu delotvornost.

U efikasnost Manuka meda uverilo ga je i iskustvo koje je doživeo ovog leta. Bio je na Dunavu, na Beloj steni.
- Kupao sam se, ali Dunav je prljav i čas topao, čas hladan. Zabolela me je bešika, prostata, bubrezi. Osetio sam peckanje. Verovatno je bila bakterijska infekcija izazvana ešerihijom. Popio sam Manuka med i sve mi se smirilo. Srećom, imao sam jednu teglicu u rezervi jer sam, kada je počela epidemija koronavirusom, uzeo za rezervu, za ne daj bože. Virus se, verovatno zbog dobrog imuniteta, za mene nije zakačio.Zašto je Manuka med toliko delotvoran protiv bakterija?
U studiji koja je nedavno rađena na Univerzitetu u Sidneju, ovaj med uništio je gotovo sve tipove bakterija kojima je bio izložen. Pokazao se delotvornim čak i protiv helikobaktera, koji je uzrok čira na želucu, ešerihije koli, najčešćeg uzroka inficiranih rana i streptokoka, uzroka bolnog grla. Britanska državna zdravstvena ustanova licencirala je 2004. godine njegovu medicinsku upotrebu u lečenju rana, potvrđujući ono što su stari Novozelanđani znali odavno - čudesna svojstva manuke. U prilog tome svedoče i mnogi korisnici kojima su u kratkom roku nestali: herpes, gljivice na nogama, ciste, čak i teške infekcije poput dekubitusa ili sepse.
Istraživanje sprovedeno na sedamnaest hiljada ispitanika pokazalo je korist od ovog prirodnog nektara i u lečenju hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Manuka med svoje korisno dejstvo pokazao je kod raznih vrsta lakših i težih infekcija, za saniranje opekotina, ublažavanje bola kod rana i njihovo zacelivanje. Najbolji je lek za ekceme, dermatitis, akne, osipe i čireve, upale, gljivične infekcije, ujede insekata, ali i za anemiju i probavne bolesti. Koristi se i kod mnogih stanja, kada antibiotici više ne deluju.
Manuka je pravi primer kako tradicionalan lek može rešiti probleme koje je stvorilo moderno društvo. U eri nastajanja superbakterija, otpornih na antibiotike, manuka donosi spasonosno rešenje bez ikakvih nuspojava. Izuzetno deluje na čitav niz bolesti, naročito na pad imuniteta.

Originalan Manuka med sa Novog Zelanda možete nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje u Beogradu, Brankova 16, Maksima Gorkog 25 i TC Stadion Zaplanjska 32, naručiti telefonom: 011/2420 955, mejlom: info@magicnobilje.com ili putem internet prodavnice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 10h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

 • Ilije Garašanina 5 A
  (Palilulska pijaca), Beograd
  064/643-30-55
  Radno vreme od 8h-15h
  Ponedeljak je neradan dan
  Pogledajte na mapi ovde.

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem