KAKO PROTEINI UTIČU NA RAD SRCA?

13.01.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 536 | Autor: | 0

Stručnjaci napominju da je potrebno povesti računa pri unosu velike količne proteina u organizam.Ishrana sa velikom količinom proteina životinjskog porekla u velikoj meri može uticati na zdravlje.
Konzumacija proteina životinjskog porekla utiče na rad srca?
Ishrana koja se bazira na mesu i velikoj količini proteina, može povećati rizik od srčanog zastoja, pogotovo kod starijih muškaraca, pokazala je studija.
Sprovedeno istraživanje o uticaju konzumiranja velikih količina mesnih proizvoda pokazalo je negativne razultate. Naime, svaka ishrana koja se bazira na unosu velike količine životinjskih proteina povezana je sa povećanim rizikom od srčanih problema.
Najveći rizik postoji kod sredovečnih i starijih muškaraca, čija ishrana uglavnom obuhvata velike unose proteina životinjskg porekla. Ovde je rizik od srčanog zastoja veći za 43 odsto u odnosu na muškarce, koji konzumiraju proteine u manjim količinama.
Stručnjaci navode da je unos biljnih proteina zdraviji po organizam.

Kako dolazi do srčanog zastoja?
Odstutnost kontakcije ili neprikladne kontrakcije u srčanim komorama dovode do prestanka cirkulacije krvi. Na taj način dolazi do srčanog zastoja,a karakteriše ga gubitak svesti, jer dolazi do prekida moždane cirkulacije.
Srce prestaje da pumpa krv u druge organe, odnosno ne uspeva, usled srčanog zastoja. Ukoliko se ne pruži adekvatna pomoć u roku od nekoliko minuta može doći do smrtnog ishoda.

Preterana konzumacija proteina životinjskog porekla može uticati i na razvoj dijabetesa tipa 2.
Svetska zdravstvena organizacija navodi da ishrana mora biti izbalansirana. U ishranu se mora uključiti unos ribe, mahunarki, voća i povrća.


Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem