ISKUSTVO KORISNIKA MANUKA MEDA: NE PAMTIM KADA SAM SE POSLEDNJI PUT RAZBOLEO

05.01.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 852 | Autor: | 0

Petko Šišović, sekretar za energetiku i rudarstvo u Privrednoj komori Srbije, o svom iskustvu korišćenja manuka meda

Iako je ušao u sedmu deceniju, Petko Šišović, sekretar za energetiku i rudarstvo u Privrednoj komori Srbije, oseća se kao mladić. Ima energiju, nema hronične tegobe. Redovno vežba i planinari, živi punim plućima. Kao bitnu kariku u ovom lancu zdravog života navodi i manuka med.

- Dobar prijatelj mi živi u Australiji već trideset godina i kad god je dolazio, donosio mi je teglicu manuka meda. Davno sam osetio koliko mi prija i gotovo sam ga zamenio sa domaćim medom. Oduševio sam se kada sam video da ima i kod nas da se kupi. Konsultovao sam se sa prijateljem, konstatovali smo da je med originalan i da je cena sasvim korektna, da je isplativije nego da mi ga on šalje. Pored toga što apsolutno ne osećam težinu svojih godina, znam da mi je imunitet jak. Ne pamtim kada sam bio bolestan, čak ni prehlađen. Zato mi je kašičica Manuka meda UMF 10+ obavezna svakog jutra - ističe Petko Šišović.
Ovaj dragocen med nastaje iz cvetova drveta manuke, koje raste divlje na širokom području Novog Zelanda i sadrži mnoga blagotvorna hemijska jedinjenja, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, antimikrobna jedinjenja, vitamin C, A i beta karoten, kao i sve vitamine B grupe.

Lepeza delovanja manuka meda vrlo je široka, od jačanja imuniteta do hroničnih bolesti, pa ga je dobro uzimati kod: upale grla, uha, sinusa, prehlade, rana i ulkusa na koži, bolova i upalnih procesa u želucu, refluksa, afta u ustima, probavnih i drugih gastrointestinalnih poremećaja i hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa, sinusitisa, atopijskog i ostalih vrsta dermatitisa, kao i psorijaze.

Redovnim uzimanjem manuka meda postepeno jača imunitet. Zašto? Zato što organizmu redovno obezbeđuje jedinjenja koja normalizuju metabolizam i pospešuju imunski odgovor.

U studiji koja je nedavno rađena na Univerzitetu u Sidneju, ovaj med uništio je gotovo sve tipove bakterija kojima je bio izložen. Pokazao se delotvornim čak i protiv helikobaktera, koji je uzrok čira na želucu, ešerihije koli, najčešćeg uzroka inficiranih rana i streptokoka, uzroka bolnog grla. Britanska državna zdravstvena ustanova licencirala je 2004. godine njegovu medicinsku upotrebu u lečenju rana, potvrđujući ono što su stari Novozelanđani znali odavno - čudesna svojstva manuke. U prilog tome svedoče i mnogi korisnici kojima su u kratkom roku nestali: herpes, gljivice na nogama, ciste, čak i teške infekcije, poput dekubitusa ili sepse.

Istraživanje sprovedeno na sedamnaest hiljada ispitanika pokazalo je korist od ovog prirodnog nektara i u lečenju hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Manuka med svoje korisno dejstvo pokazao je kod raznih vrsta lakših i težih infekcija, za saniranje opekotina, ublažavanje bola kod rana i njihovo zacelivanje. Najbolji je lek za ekceme, dermatitis, akne, osipe i čireve, upale, gljivične infekcije, ujede insekata, ali i za anemiju i probavne bolesti. Koristi se i kod mnogih stanja, kada antibiotici više ne deluju.

Manuka je pravi primer kako tradicionalan lek može rešiti probleme koje je stvorilo moderno društvo. U eri nastajanja superbakterija, otpornih na antibiotike, manuka donosi spasonosno rešenje, bez ikakvih nuspojava. Izuzetno deluje na čitav niz bolesti, naročito na pad imuniteta.

Manuka med možete nabaviti u prodavnicama biljnog Centra Magično bilje, preko internet prodavnice, mejlom na info@magicnobilje.com ili telefonom 011/2420-955

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem