ZAŠTO JE DOBRA KUPKA OD BELOG LUKA

21.12.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 516 | Autor: | 0

Važno je odrediti kakva vam je kupka potrebna - hladna ili vruća, a čaj od belog luka je vrlo jednostavan za primenu


Da li znate da se kupke od belog luka koriste već vekovima kod tegoba sa hemoroidima i varikoznim venama? Kupke od belog luka koriste se vekovima. Važno je samo odrediti kakva vam je kupka potrebna - hladna ili vruća, a čaj od belog luka je vrlo jednostavan za primenu.

Čaj za kupke
Na deset litara vode potrebno je trideset zgnječenih čenova belog luka. Potrebno ih je preliti sa deset litara kipuće vode i ostaviti zaklopljene šest do osam sati, a zatim razrediti sa hladnom, vrućom ili toplom vodom, u zavisnosti od toga kakva vam je kupka potrebna.

Kupke kod varikoznih vena
Kod varikoznog proširenja vena i povišenog arterijskog pritiska, preporučuju se kupke sa kontrastnom izmenom vode od vruće do vrlo hladne. Dva minuta držite noge u vrućoj kupki od belog luka, zatim ih spustite u hladnu pola minuta. Ponovite proceduru nekoliko puta (ali ni u kom slučaju ne duže - ovo je veoma aktivan preparat), a vaša poslednja kupka treba da bude hladna.
Ovakve kontrastne kupke mogu se raditi i za ruke (jednostavnije su), što će pomoći smanjenju arterijskog pritiska.

Kupka od belog luka protiv hemoroida
Uzeti glavicu belog luka, očistiti je, sitno naseckati i pomešati sa pola litra mleka. Pomešati lekovito sredstvo u posudi u koju možete čučnuti. Potrebno je sedeti dvadeset minuta. Ovakve kupke treba upražnjavati neprekidno sedam do deset dana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem