KRATAK TEST O ZDRAVLJU

08.12.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 651 | Autor: | 0

Otkrijte šta nedostaje vašem telu i koja vas bolest vreba

Ako u organizmu nedostaju neke materije, on počinje da daje alarmantne signale. Kako da na jednostavan način, u kućnim uslovima, proverite svoje zdravlje.

Nedostatak selena
Nedostatak selena (Se) utvrđuje se pomoću vodonik-peroksida (hidrogena). Test se vrši na prstima. Koža treba da bude čista i suva: dobro operite ruke i nakon 10 minuta nanesite 3% rastvor hidrogena na jagodice. Uz dovoljnu količinu ovog mikroelementa, neće se desiti izbeljivanje, ako nemate dovoljno selena, pojaviće se pojedinačno pobeljena područja u obliku tačaka; sa očiglednim nedostatkom selena (Se), područja izbeljene kože postanu veća i jasnija.

Nedostatak joda
Uzimamo 5% rastvor joda štapić za uši u jod i njime nacrtamo kvadrat veličine 3x3 centimetra (svakako ga obojimo) na unutrašnjem delu zgloba, stomaku, unutrašnjoj površini butina, unutrašnjem delu podlaktice. Pustimo da se jod potpuno osuši. Ako nacrtani kvadrat joda nestane brže od jednog dana, to ukazuje na nedostatak joda u telu.

Test kiseline u želucu
Nekoliko minuta pre jela popijte 50-100 ml čistog soka od ceđene cvekle. Cvekla sadrži supstance zvane betacijanini, a kada je pH želučane kiseline normalan, te supstance se raspadaju. Kada je kiselina u želucu manje nego što je potrebno, betacijanini se ne uništavaju, u tom slučaju će urin biti jako crvene boje.

Test hidracije tela
Kritični nedostatak tečnosti u telu ili dehidratacija mogu se lako identifikovati štipanjem kože na podlaktici: ako je telo hidrirano, koža se trenutno vraća u prvobitni položaj, ako ste dehidrirani ostaće nabori od štipanja.
U svakom slučaju, ako primetite neke promene posetite lekara i uradite sve laboratorijske analize. Samo tako možete potpuno da proverite svoje zdravlje.

Tagovi:

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem