LIČNO ISKUSTVO: UZ ENDONORM CIKLUS MI SE NORMALIZOVAO, KOSA PRESTALA DA OPADA, IMAM DEVOJAČKU TEŽINU

12.11.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1124 | Autor: | 0

Ivana Mitrović, inženjer geodezije iz Aleksinca, uspela je da izađe kao pobednik u borbi sa hroničnom hipotireozom i posledicama koje ona nosi


Još pre desetak godina, Ivana Mitrović, inženjer geodezije iz Aleksinca, osetila je određene simptome poremećenog rada štitaste žlezde. Bila je, kako kaže, stalno pospana i zbog toga umorna i nervozna, što ne može da zadovolji stalnu potrebu za spavanjem.
- Pre osam godina, u petom mesecu trudnoće, pojavili su mi se jaki otoci na nogama, zglobovima, stopalima, sve do kolena i, na kraju, po čitavom telu. Bila sam ogromna. Lekari nisu reagovali, niti su šta preduzeli. Govorili su mi: "Nemoj da jedeš slanu hranu, uzimaj više proteina", iako sam strogo vodila računa o ishrani i slano gotovo potpuno izbacila iz ishrane - priča Ivana i nastavlja:

- Srećom, rodila sam potpuno zdravu bebu. Sam Bog je spasao u kakvom je stanju bila moja štitasta žlezda. Posle porođaja, otok se delimično povukao, ali je kosa počela da mi opada u pramenovima, koža mi je bila suva toliko da me je konstatno svrbela.
"To ti je sve od hormona, nisu se još stišali od trudnoće", govorili su mi lekari. Kada sam otišla kod lekara opšte prakse, po uput za endokrinologa, usledila je konstatacija: "Šta ti fali, stišaće se to, ti si zdrava žena."

Ne obazirući se na komentare, Ivana je samoinicijativno otišla privatno da snimi tiroidu. Bila je, kaže, potpuno izdeformisana, sva u čvorovima, naročito desna strana. Radiolog je bio iznenađen da je trudnoća uspešno okončana.
- Dijagnostikovana mi je trajna hipotireoza, antitela su mi bila uvećana. Prepisani su mi lekovi.

Ubrzo je Ivana imala 81 kg i nije mogla da se prepozna.
- Uvek sam bila sportski tip, vozila sam bicikl po 30 km, trčala 10 km... Osećala sam se grozno - priča naša sagovornica.
Dani su prolazili a Ivana je na sve načine pokušavala da sebi olakša tegobe. Tako je, pre dve godine, saznala za Endonorm. Ubrzo pošto je počela da ga koristi, kosa je prestala da joj opada, koža je manje svrbela. Ipak, tih dana desio se peh - pala je i napukla joj je čašica kolena.

- Dok sam odlazila na terapije za koleno, iskoristila sam priliku i posetila nutricionistu. Po njenom savetu, iz ishrane sam izbacila mleko i mlečne proizvode, soju, kikiriki, žitarice, sve povrće iz porodice kupusa, jer ono usporava rad štitne žlezde - priča gospođa Mitrović.
Za prvih deset dana izmenjene ishrane, Ivana je smršala pet i po kilograma, iako se nije kretala, a narednih šest meseci još deset.

- Ipak, ishranom nisam mogla da normalizujem menstruaciju i stanje kože, da sprečim opadanje kose. To je odradio Endonorm. Na prvom sledećem kontrolnom pregledu, endokrinolog mi je smajio dozu leka - ističe ova uporna žena i dodaje:
- Uz Endonorm se osećam odlično, mršavim, nisam umorna. Psihički umor osetim kada ga zaslužim, fizički gotovo nikada. Vratila sam se na devojačku težinu, imam toliko energije da ponekad imam i nesanicu - konstatuje Ivana i zaključuje: - Sada nikada nisam bez Endonorma. Čvrsto sam rešila da hipotireozu napadnem sa svih strana i ne dozvolim joj da me pobedi.

Endonorm možete nabaviti u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje, (u Beogradu, Maksima Gorkog 25, Brankova 16, TC Stadion Zaplanjska 32) naručiti telefonom (011/2420-955), mejlom (info@magicnobilje.com) ili preko internet prodavnice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 10h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

 • Ilije Garašanina 5 A
  (Palilulska pijaca), Beograd
  064/643-30-55
  Radno vreme od 8h-15h
  Ponedeljak je neradan dan
  Pogledajte na mapi ovde.

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem