BETA GLUKAN ŠTITI OD VIRUSA

02.11.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 471 | Autor: | 0

Jedite pasulj, ovas, brokoli, jabuke što češće i uzimajte AHCC

Beta-glukan je polisaharid koji pozitivno deluje pozitivno na imunitet. Beta glukani se najčešće nalaze u pečurkama, kvascu i žitaricama.
Rezultati istraživanja pokazuju da redovan unos beta glukana smanjuje rizik od prelade i ublažava neprijatne simptome prehlade za oko 15 odsto.
U jednom eksperimentu dokazano je da su sportisti koji su uzimali 250 mg beta glukana imali 37% manje slučajeva prehlade i gripa.
Ukoliko imate drastičnih problema sa padom imuniteta, možete uzimati i suplemente beta glukana uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.

Kako biste očuvali imunitet tokom jeseni i zime i u sezoni virusa i prehlada, konzumirajte namirnice bogate beta glukanom:
– Žitarice – ovas je namirnica koja sadrži najveću količinu beta-glukana, a zatim slede pšenica i ječam
– Mahunarke – pasulj, grašak i sočivo
– Povrće – krompir, patlidžan, brokoli
– Voće – jagode, jabuke, šljive
– Gljive – šitake i reiši sadrže najviše beta-glukana
– Alge – smeđe alge i zelena euglena

Beta-glukan ne štiti telo direktno od virusa i gripa, ali pomaže da se telo lakše izbori sa infekcijom, tako što povećava broj T limfocita, značajnih u razvoju imunološkog odgovora tela na antigene – viruse, bakterije, gljivice.

U prodavnicama Biljnog centra Magično bilje možete kupiti originalan japanski preparat AHCC koji sadrži beta glukan.
AHCC je jedan od najviše nagrađivanih dijetetskih preparata na svetu i pravi se od ekstrakta micelijuma medicinske gljive šitake.

AHCC možete kupiti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje u Beogradu: Maksima Gorkog 25, Brankova 16 i u TC Stadion, Zaplanjska 32, naručiti telefonom: 011/2450-782, mejlom: info@magicnobilje.com ili preko internet prodavnice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem