TRI ANTIKANCER NAMIRNICE

18.10.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1839 | Autor: | 0

Klice brokolija, kakao i stepski badem novi su aduti u borbi protiv raka


Uvedite ove namirnice u ishranu i pomozite svom organizmu da se izbori sa malignim ćelijama.

1. Klice brokolija
Ovo je izuzetno moćna namirnica, koja je bogata antioksidansima. Ubija ćelije raka zbog neobično visoke količine sulforafana koje sadrži.

Isti antioksidansi nalaze se i u spanaću, brokoliju, kelju, kupusu i prokelju. Doktor Pol Talalej, profesor farmakologije i molekularnih nauka na Medicinskom fakultetu Univerziteta Džon Hopkins, koji je 25 godina radio na istraživanju sastojaka i ćelija u povrću, glavni je zagovornik upotrebe klica brokolija.
Negov istraživački tim otkrio je da sulforafan ima sposobnost da ojača prirodnu odbranu tela od oksidativnog stresa, upale i oštećenja DNK.

2. Kakao
Kao glavni sastojak čiste čokolade pre nego se pretvori obrađeni kakao prah, vrlo je bogat hranljivim sastojcima i mineralima. Kakao je pun magnezijuma, minerala koji opušta naše mišiće i ublažava bol u telu.
Kakao sadrži polifenolne suspstance koje su korisne za naše zdravlje. Pokazalo se da kakao ima mnogo potencijalnih antitumorskih učinaka zbog visokog broja antioksidanasa, čak 40 puta više od borovnica. Ima sposobnost smanjivanja upala, umanjuje rizik od gojaznosti i poboljšava cirkulaciju krvi.

3. Stepski badem
Ova drvenasta biljka u narodu je poznata i pod imenima oštrik ili zemni badem. Raste na celom Sredozemlju i već je godinama popularna u svetu. Ima istu količinu gvožđa kao i crveno meso i izuzetno je bogata vlaknima. Sprečava rast tumorskih ćelija.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 10h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

 • Ilije Garašanina 5 A
  (Palilulska pijaca), Beograd
  064/643-30-55
  Radno vreme od 8h-15h
  Ponedeljak je neradan dan
  Pogledajte na mapi ovde.

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem