AKCIJA U BILJNOM CENTRU: DA VAS I VIRUSI I BOLOVI ZAOBIĐU

12.10.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 470 | Autor: | 0

Oporavite organizam, iskoristite sniženu cenu preparata Cureit sa liposomalnom kurkumom


Kurkuma je višegodišnja biljka iz porodice đumbira koja raste na jugu Azije.
Svi koji koriste kurkumu, odnosno njen glavni sastojak kurkumin, suočavaju se sa problemom loše apsorpcije i iskoristljivosti. Naime, veći deo lekovitih sastojaka iz kurkume ne ostaje u organizmu i izbaci se iz organizma kao neiskorišćen otpad. Naučnici su dugo godina radili na tome da lekovite materije iz kurkume ostanu u telu i deluju svojim lekovitim materijama.
Holandska kompanija "CureSupport", specijalizovana za liposomalnu tehnologiju, uspela je da stvori Cureit, preparat koji može da iskoristi pun potencijal kurkumina.
Zahvaljujući novoj patentiranoj tehnologiji, pronađeno je rešenje. Za razliku od drugih proizvoda sa kurkuminom, koji u sebi sadrže određene doze samo nekoliko molekula, u pitanju je pun ekstrakt biljke kurkume (Curcuma longa). Na ovaj način povećava se lekovitost biljke i dostiže visok nivo kurkuminoida u krvnoj plazmi
Liposomalni kurkumin kompanije "CureSupport" blagotvorno deluje na imuni, nervni i endokrini sistem, povećava izdržljivost, jača imunitet.
Nedavno su urađena istraživanja koja dokazuju da kurkuma kao lek pogoduje mentalnom i fizičkom zdravlju:

Štiti od Alchajmerove bolesti - U kombinaciji sa vitaminom D, kurkumin (ekstrakt prisutan u kurkumi) pomaže u zaštiti od Alchajmerove bolesti. Istraživanja su pokazala da u nekim gradovima i selima u Indiji, u kojima je upotreba kurkume posebno visoka, gotovo da nema slučajeva Alchajmerove bolesti.

Štiti od raka - Preliminarne studije o mogućem antitumorskom delovanju kurkume daju naznake da kurkuma sprečava nastanak enzima koji dovode do pojave raka, čime je smanjen rizik od stvaranja i rasta ćelija. Nova istraživanja Istraživačkog centra "Cork Cancer" utvrdila su da lekovita svojstva kurkume ubijaju ćelije raka veoma brzo.

Štiti od artritisa - Snažno protivupalno delovanje kurkume dugo je korišćeno u staroj indijskoj i ajurvedskoj medicini kao tretman za upalne poremećaje, na primer artritis i reumatoidni artritis. Istraživači su otkrili da ekstrakt kurkume blokira napad reumatoidnog artritisa kod miševa. Čini se da ekstrakt sprečava protein (poznat kao NF-KB) da se aktivira u zglobu. Ovaj protein je povezan sa povećanim rizicima od upale.

Štiti od dijabetesa - Ima nagoveštaja da kurkumin pomaže da se šećer u krvi drži pod kontrolom i smanji rizik od dijabetesa tipa 2. Studije sprovedene na Univerzitetu Kolumbija na miševima, koji su hranjeni kurkumom, otkrivaju da su miševi značajno smanjili broj upala i otpornost na insulin, što su pozitivni koraci u prevenciji dijabetesa tipa 2.

Za šta je sve dobra kurkuma?

Za zdravlje jetre - Kurkuma štiti jetru, pomaže da se smanji šteta od patogena i toksičnih jedinjenja, kao što su teški metali, zračenje, nikotin i druge hemikalije.

Zarastanje rana - Kurkuma deluje poput antiseptika i analgetika. Od pamtiveka, kurkuma se stavljala na rane i posekotine da bi ih izlečila i da bi se izbegla infekcija. Kurkuma je i prirodan analgetik, zato se može koristiti i nakon povreda.

Jača kosti - Kurkumu bi trebalo koristiti svako veče jer jača kosti i smanjuje rizik od nastanka osteoporoze.

Protiv kardiovaskularnih bolesti - Kurkuma je efikasna da speči oksidacije holesterola, čime se smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Pomešajte četvrtinu kašičice kurkume u prahu sa pola kašičice maslinovog ulja. Ovu smesu možete konzumirati samu ili kao dodatak jelima. Ako je stavljate u jela koja kuvate, dodajte je na kraju, kako bi se očuvali hranljivi sastojci. Da bi efekat bio veći, smesa se preporučuje svakodnevno.

Za probavu - Jogurt pomešan sa kurkumom, nakon obroka, pomoći će varenje.

Cureit, preparat sa liposomalnom kurkumom možete po akcijskoj ceni nabaviti u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje, naručiti telefonom ili preko internet prodavnice

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem