ZAŠTO STE STALNO ŽEDNI

10.10.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 709 | Autor: | 0

Ovo je 5 mogućih razloga koji nemaju veze sa dijabetesom

Obratite pažnju na pet razloga zbog kojih stalno želite da pijete vodu.
Dehidratacija
Prva stvar o kojoj treba razmišljati je dehidratacija. Da li je vruće ili vlažno napolju? Da li živite na visokoj nadmorskoj visini? Da li ste se danas bavili sportom? Sve ove stvari povećavaju vašu potrebu za vodom.

So
Ako imate slabost prema slanim grickalicama ili uvek počnete dan sa slanom hranom, to je možda razlog zbog koga telo nema dovoljno vode. Odnos vode i soli je veoma važan za telo. Pokušajte da ne dodajete so obrocima koje kuvate ili ih zamenite drugim, zdravim začinima.

Suva usta
Možete imati osećaj da ste žedni zbog suvih usta. Ovo stanje se javlja kada žlezde ne mogu da proizvedu dovoljnu količinu pljuvačke. Ovo može biti neželjeni efekat određenih lekova, uključujući antidepresive.

Anemija
Sa anemijom, osoba može doživeti slabost, veliki zamor, gubitak kose i krhke nokte. Jedan od simptoma može biti i intenzivna žeđ. Konsultujte specijaliste, uradite odgovarajuće testove i pratite propisani tretman.

Starost
S godinama, reakcija tela na žeđ je drugačija. To znači da stariji ljudi manje piju vodu i dehidratacija je vrlo česta. U takvoj situaciji pomoći će vam da redovno podsećate sebe na ono što treba da pijete ili da bocu vode uvek držite na vidljivom mestu kako ne biste zaboravili.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem