PRIRODA PROTIV KURJEG OKA: BRŠLJAN, BELI LUK I KANTARION

18.09.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1293 | Autor: | 0

Ako ste dovoljno uporni, rešićete problem izazvan tesnom obućom

Ako ste dovoljno uporni, rešićete problem izazvan tesnom obućom. Najbolje efekte daju limun, beli luk, bršljan i kantarion.

1 Na komadić vate staviti sok od limuna i preko noći previti na žulj. Ako se ovako postupi nekoliko večeri, žulj će otpasti.
Prethodno se noge dobro operu u toploj vodi, a žulj iseče oštrim nožem.

2 Beli luk je dobar da odstrani kurje oči. Žulj se izreže, pa se beli luk isecka i previje na žulj. Pošto se ponovi nekoliko večeri, kurije oko nestaje.

3 Stari travari koristili su list bršljana (Hedera helic L.), stavljali na tvrdu kožu na tabanima i ponavljali dok oboljenje ne prođe. Na tom mestu bolest se nije ponavljala.

4 Macerat od kantariona - Uzeti pedeset grama cveta kantariona (Hypericum perforatum) i čisto maslinovo ulje. Bilje staviti u staklenu posudu zajedno sa uljem tako da bude sasvim potopljeno. Ostaviti na suncu petnaestak dana, zatim procediti i čuvati u tamnoj flaši. Nikako u plastičnoj! Mazati žulj svakog dana sve dok ne nestane ili ne omekša. Ova smeša je korisna kod opekotina i raznih kožnih oboljenja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem