NAJPRIJATNIJE REŠENJE ZA MIRNE NERVE

27.07.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 475 | Autor: | 0

Muzikoterapijom popravljamo raspoloženje, a lekari je koriste u terapiji depresije, Alchajmerove bolesti, kod poremećaja spavanja

Muzikoterapijom popravljamo raspoloženje, a lekari je koriste u terapiji depresije, Alchajmerove bolesti, kod poremećaja spavanja.
U istraživanju Majndlab internacionala, dr Dejvid Luis Godžson otkrio je pesmu koja je imala neverovatno opuštajuće dejstvo na ispitanike.
Učesnicima eksperimenta bile su podeljene zahtevne zagonetke koje su morali da reše u što kraćem roku. S obzirom na to da im je takav zadatak izazvao određen nivo stresa, ispitanicima su bile puštane različite pesme kako bi se opustili. Istraživači su senzorima merili moždane aktivnosti, krvni pritisak, otkucaje srca i brzina disanja, a jedna pesma imala je poseban uticaj na njihovo ponašanje: Marconi Union - ’Weightless.’
Slušanje ove pesme rezultiralo je najvećom opuštenosti od bilo koje druge koja je do tada bila testirana, a ishod je bilo neverovatno 65-procentno smanjenje ukupne anksioznosti učesnika.

Ipak, iako je ova pesma pomogla mnogima, to ne mora značiti da će pomoći svakome. Za te druge dr Luis Godžson preporučio je sledeće pesme:

Rue du Soleil (Café Del Mar) - "We Can Fly",
Mozart - "Canzonetta Sull’aria",
Adele - "Someone Like You",
All Saints - "Pure Shores",
Coldplay - "Strawberry Swing",
Barcelona - "Please Don’t Go",
DJ Shah - "Mellomaniac (Chill Out Mix)"

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem