AKNA NA NOSU? PROVERITE SRCE!

10.07.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 471 | Autor: | 0

Bubuljice na određenom delu lica otkrivaju konkretan zdravstveni problem

Kineski lekari i dan-danas tvrde da se na našem licu, tačnije koži lica, može videti sve. Bolesti protiv kojih se borimo, šalju nam signale koji se manifestuju kroz bubuljice na licu.

Čelo: Besika i tanko crevo
Uzrok: Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sistema. Preterana konzumacija alkohola, previše šećera i kasno leganje, takođe će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, takođe mogu biti jedan od uzroka.
Lek: Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vreme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu i prazniti "kantu za smeće" u glavi.

Između obrva: Jetra
Uzrok: Kao u prethodnom slučaju, ističe da vaši organi za varenje rade previše. Možda postoji i alegija na neke namirnice, kao što je pšenica.
Lek:Preporucuje se zdrava sveža hrana, svež vazduh, smirujuće vežbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije će vam pomoći.

Obrve: Bubrezi
Uzrok: Preterano korišćenje duvana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.
Lek: Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Proverite jeste li dovoljno hidrirani sve vreme.

Nos: Srce
Uzrok: Zatvor, probavne smetnje, gasovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visoki krvni pritisak takođe moze doneti probleme na ovom delu lica.
Lek: Proverite krvni pritisak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slede nizak nivo holesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umereno svakodnevno vežbanje takođe će poboljšati stanje.

Gornji deo obraza i uši: Pluća
Uzrok: Astma, zagađenje, pušenje, sve to će uticati na ovo područje. To je takođe mesto gde nastaju tamni krugovi ispod očiju.
Lek: Držite se podalje od zagađenog vazduha, smoga, dima i dr...Obavezno povećati unos kiseonika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svežem vazduhu se preporučuje, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.

Desni i levi obraz: pluća i bubrezi
Uzrok: Pušenje, loša probava, želučani problemi, stres, loša ishrana, previše šećera, moguće alergije.
Lek: Eliminišite obrađene namirnice iz ishrane i proverite da li koristite kvalitetnu šminku ili proizvode za negu kože koji su pogodni za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobilnih telefona, proverite jesu li ta područja čista. Isto važi i za šminkanje sa sunđerima i četkicama.

Usta i brada: Želudac
Uzrok: Ishrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske ishrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, takođe može dovesti do hormonalne neravnoteže.
Lek: Detoks dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamnog zelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavetujte se s lekarom.

Vilice i vrat: Hormoni
Uzrok: To bi moglo da znači da se vaše telo bori protiv bakterija, stresa, promene u okolini ili promene u ishrani i načinu života. Takođe, bi to moglo da bude i zbog ovulacije.
Lek: Držite područje čisto i što više boravite na svežem vazduhu. Blage vežbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete takođe će vam pomoći da izbalansirate hormone.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem