ULJEM LAVANDE POBEDITE STRES

10.07.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 445 | Autor: | 0

Osim što će vas smiriti i pomoći da pobedite nesanicu, mirisni ljubičasti cvetovi prijatelj su iritirane, opečene i kože sklone aknama


Ulje lavande je dobar adaptogen, smiruje, opušta, relaksira, smanjuje bes i frustracije, balansira i vraća životnu energiju. Korisno je lavandu koristiti kod nesanice, tenzionih glavobolja i mentalnog stresa. Preporučuje se upotreba lavande pre ispita, razgovora za posao i javnih nastupa jer bistri um i dovodi do blaženog osećaja smirenosti. Miris lavande smanjuje ubrzan srčani rad i osećaj lupanja i preskakanja srca (pomoć u menopauzi).
Lavanda podstiče cirkulaciju u maloj karlici pa se ne prepročuje upotreba za vreme trudnoće.

Upotreba ulja lavande
Ublažavanje anksioznosti
Nervoza, preterana briga i sl, samo su nekeo d tvarisakojima se uspešnobori. Smatra se da miris lavande ima uticaj na limbički sistem – deo mozga koji kontroliše emocije, i da zbog toga na pozitivan način smanjuje anksioznost.

Nesaninca
Miris lavande u velikoj meri pobljšava kvalitet sna, a budući da je to potpuno prirodan lek za nesnicu, može se koristiti neograničeno. Ulje lavande opušta nervni sistem i na taj način organizam lakše tone u san.

Akne
Antibakterijska i antimikrobna svojstva ulja lavande smiruju akne.Ako upotrebite ulje lavande u kombinaciji sa arganovim ili kokosovim uljem, velike su šanse da će doći do znatnog poboljšanja i zgleda kože.

Hiperpigmentacija
Linalilacetat je jedinjenje koje se nalazi u lavandi, a dokazano je da ono utiče na poboljšanje stanja kože.

Opekotine od sunca
Ukolikoste se previše izlagali suncu i sada osećate bolno zatezanje i peckanje na koži, ulje lavande vam može pomoći. Nakon turširanja na suvu kožu nanesite kombinaciju nekoliko kapi lavandinog i kokosovog ulja.

Može se koristiti kao dezodorans
Ako vam je ponestalo dezodoransa, ne paničite ukoliko imate ulje lavande na dohvat ruke. Poslužiće i nekoliko kapi lavandinog ulja ispod ruke.

Generalno, ulje lavande je bezbedno za decu stariju od tri godine,
Pri pravljenju mešavina aromatičnih ulja, dodaje se svega nekoliko kapi, a proizvod se može upotrebljavati mesecima. Budući da su visoko koncentrovana, esencijalna ulja se moraju pažljivo koristiti. Potrebno je da budu razblažena pre nego što se nanesu na kožu. Osim toga, uljelavande ne treba smatrati zamenom bilo kakvih medicinskih preparata, već samo dopunom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-18h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem