ŠEST PROMENA KOJE ĆETE PRIMETITI I PRE URAĐENOG TESTA TRUDNOĆE

01.07.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 171 | Autor: | 0

Kako vam telo pokazuje da ste u drugom stanju

Iako ne možete biti sto posto sigurne da ste trudne dok ne uradite test i posetite doktora, postoje znaci koji se javljaju već u prvim nedeljama trudnoće.

Bez obzira na to da li tek planirate ili uveliko radite na začeću, ne možete izbeći razmišljanje o prvim znacima koji će ukazati na trudnoću.
Testovi na trudnoću koriste antitela kako bi detektovali hCg, hormon koji stvara placenta. Oni mogu pokazati trudnoću 5-6 dana nakon što vam menstruacija izostane.
Ipak, tih nekoliko dana pre testa mogu vas zaista frustrirati dok razmišljate da li ste u drugom stanju.
Iako se ne može sto posto sa sigurnošću znati, postoje neke promene koje mogu već tada ukazati da ste u drugom stanju:

1. Žudnja za hranom
Promene u hormonima mogu uzrokovati žudnju za zhranom, ili pak averziju prema nekim namirnicama. Ove promene se mogu zadržati i kasnije u trudnoći.

2. Promene na grudima
Ukoliko primetite da su grudi porasle, promenile boju ili su vrlo osetljive na dodir, ovo može biti znak trudnoće.

3. Češće uriniranje
Možda još nema bebinih šutiranja u bešiku, ali to ne znači da nećete i na samom početku češće ići u tolet. Vaši bubrezi rade brže kako bi očistili telo od toksina, a, i hormoni imaju svoju ulogu. Pijte dovoljno tečnosti, bez obzira na česte pauze za toalet.
Podsetnik: Ako osetite peckanje dok piškite, važno je da se obratite lekaru, zbog opasnosti od infekcije urinarnog trakta.

4. Umor
Ukoliko radite ili imate mnogo dnevnih obaveza, onda vas često sustiže umor. Ali ako osetite ogromnu potrebu za snom dok radite, jedete, sedite sa prijateljima, verovatno je uzrok progesteron.

5. Mučnina
Iako se one prave mučnine javljaju tek oko šeste nedelje trudnoće, nekada se mogu javiti i već posle tri nedelje. Kako su umor i mučnina povezani, iskoristite priliku da više spavate, ležite i odmarate se. Ukoliko pijete prenatalne vitamine, postoji mogućnost da postanete malo gadljiviji, pa je najbolje da ih uzimete uveče i sa hranom. Vitamini sa dodatkom vitamina B6 mogu smanjiti mučninu.

6. Povećana bazalna temperatura
Ako merite temperaturu kako biste odredili dane ciklusa i primetite njen porast u momentima kada ne očekujete menstruaciju, vrlo je moguće da ste u drugom stanju.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem