MIR, TIŠINA I HARMONIJA U ZEN BAŠTI

19.06.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 385 | Autor: | 0

Napravite u dvorištu opuštajući japanski vrt

Japanski dekor je prepoznatljiv, ne samo po svojoj bogatoj istoriji i tradiciji, već i po zadivljujućem minimalizmu.
Japanski vrtovi imaju neverovatnu moć isticanja lepote u jednostavnim stvarima. Uz to, talentovani japanski dizajneri uspevaju da na fascinantan način pomešaju moderan kućni dekor sa prirodom koja ga okružuje.
Tradicionalne japanske bašte i dvorišta, sa minimalističkim okruženjem, izgledaju neverovatno skladno i opuštajuće. Jezerca, mahovina i travnjaci sa fontanama i detaljima od bambusa, izgledaju kao predivna relaksirajuća oaza u koju je zadovoljstvo zakoračiti. Iznenađujuće je videti kako se deo prirode sasvim skladno stapa sa modernim dizajnom.
Japanska bašta je miran prostor bez suvišnih elemenata u kojoj se sve savršeno izbalansirano.
Započnite zato sa mahovinom, koja je osnova, i koju možete da iskombinujete sa travom i zelenilom koje vam se dopada. Ipak, imajte na umu da ne treba da sadite previše.
Vaš izbor može da bude jedno stablo ili nekoliko manjih i većih stabala tipičnih za japanske bašte. Osim toga, ako želite mirniji izgled prostora, možete da odaberete samo žbunasto bilje. Cveće nije popularno u japanskom vrtu, izuzev cvetnog žbunja, pa najbolje ako posadite trešnju - Sakura drvo.
Japanski vrt je nezamisliv bez stena i šljunka. Pri oblikovanju pejzaža japanske bašte, velike stene daju formu, a šljunak finalni dodir. Zahvaljujući većem kamenju i stenama, možete napraviti stazu ili gazišta u vrtu, a šljunak možete iskoristiti za dekoraciju prostora.
Mir, tišina i harmonija, glavne su odlike japanskog vrta.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem