HRANA KOJA DOKAZANO UBRZAVA STARENJE

13.06.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 955 | Autor: | 0

Beli šećer, pržen krompir, alkohol, kofein i beli hleb utiču na smanjenje kolagena i stvaranje novih bora

Mnogi provode dosta vremena brinući o svojoj koži, kako bi izgledali mlađe, a ni ne pretpostavljaju da se glavni neprijatelj krije u hrani. Koje namirnice utiču na smanjenje kolagena i stvaranje novih bora?

Pržena hrana
Otpušta slobodne radikale koji mogu uništiti ćelije kože i oslabiti elastičnost. Hranu poput prženih krompirića i pohovanog mesa trebala bi izbegavati. Takođe, puna je soli koja je još jedan uzrok bržeg starenja.

Beli šećer
Konzumiranje previše belog šećera svakodnevno može dovesti do gubitka kolagena. Umesto slatkiša, posegnite za tamnom čokoladom ili voćem.

Kobasice i salame
Slanina, kobasice, šunke i druge vrste prerađenog mesa primer su hrane koju treba izbegavati. Prepune su soli i masti koje će smanjiti kolagen i dehidrirati kožu.

Kofein
Sokovi koji sadrže kofein kao i kafa utiču na san više nego na kožu, ali loše navike spavanja povezane su s podočnjacima, borama i starenjem. Izbegavajte ih koliko god možete pogotovo poslepodne i uveče.

Alkohol
Previše alkohola dovodi do gubitka kolagena, natečenosti lica, crvenila i sitnih bora. Takođe, događa se gubitak vitamina A koji je odgovoran za obnavljanje ćelija i proizvodnju kolagena.

Beli hleb
Hrana kao beli hleb ima visoki gluhemijski indeks koji može dovesti do upala u organizmu i raznih problema sa zdravljem. Takođe je povezan i sa starenjem kože. Zamenite ga integralnim ili ražanim.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem