AKO JE LJUTO ZDRAVO, DRAGAN JE NAJZDRAVIJI ČOVEK

05.06.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 285 | Autor: | 0

Dragan Đuričić, aktuelan šampion u konzumiranju namirnica bogatih kapsaicinom jede papričice ljuće od biber spreja

Šapčaninu Draganu Đuričiću ljute papričice omiljena su salata. O ukusima ne raspravlja, ali za svoju omiljenu hranu samo kratko konstatuje: - Za mene su paprike veoma ukusne i nisu ljute, a za običnog čoveka verujem da jesu.

Đuričić je aktuelan šampion u jedenju ljutih paprika i bez mnogo muke konzumira i one čija ljutina nadmašuje jačinu odbrambenog biber-spreja.

Da on nije običan čovek, dokazao je na takmičenju u jedenju ljute paprike, koje je organizovano u okviru 23. sremske svinjokoljade i kobasicijade. Da bi stigao do šampionske titule bez problema izdržao je sve - od najslabije čili papričice od dve stotine pedeset hiljada skovila, zatim najljuće na svetu slovačke paprike od million i dvesta hiljada skovila u trećem krugu, preko specijalnih papričica od dva miliona i dve stotine hiljada jedinica na skovil skali, do onih kakve nikada u životu nije probao.

- Posle svakog kruga pitali su me da li nastavljam dalje, da li mi je dobro. Moj odgovor je uvek bio da nastavljam, tako da sam pobedio u dvadeset i prvom krugu. Ja čak nisam pio mleko, jer nisam znao da hladi stomak, sve dok mi nisu skrenuli pažnju. Organizatori su bili zapanjeni, rekli su da nikada nisu videli čoveka da može da pojede toliko ljutog - priča ovaj Šapčanin, nosilac nesvakidašnje titule.

Iako su svi očekivali da se preda u trećem krugu, što se uglavnom događa na ovakvim nadmetanjima, on je izdržao sedam puta duže.

- Čak su se svi šalili da organizatori neće imati dovoljno paprika. Ja se nikada nisam susreo sa takvom ljutinom, međutim, to očigledno nije bilo dovoljno ljuto za mene - priča Dragan.

Ljute papričice, ren i ljute salate omiljena su mu hrana, koju veoma lako podnosi. Međutim, i sam priznaje da je ovo takmičenje bilo izazov, ni nalik svakodnevnom jedenju ljutih papričica.

- Gori bukvalno sve, nepce, obrazi unutra, kompletna sluzokoža. Kad progutaš, bukvalno se zapali grlo, a u želucu se oseća toplina i ljutina. Meni to prija. Međutim, nisam nikada gledao ta takmičenja jer sam se na ovo sasvim slučajno prijavio kada sam bio na kobasicijadi, ali sam izdržao - objašnjava debitant i šampion u ovoj neobičnoj disciplini.

Ovo iskustvo za njega je posebno, a izvukao je i zanimljiv zaključak.

- Siguran sam da je teže pobediti u jedenju ljutih paprika nego na izborima - priča kroz šalu.

Aktuelni srpski šampion namerava da nastavi da se takmiči u ovoj disciplini jer je zaključio da mu dobro ide.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem