BOJA PAKOVANJA KRIJE MARKETINŠKI TRIK

03.06.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 263 | Autor: | 0

Zašto se pomorandže prodaju u crvenim, a limun u zelenim mrežicama?

Osim pakovanja agruma, postoji još nekoliko marketinških trikova kojima nas varaju dok kupujemo.

Mrežice u koje se pakuju pomoradže i limun nisu slučajno crvene i zelene. Dizajnirane su tako da biste odlučili da upravo voće u takvom pakovanju kupite, a da toga niste svesni. Narandžasta boja izraženija je kada je u kombinaciji s crvenom, dok sa žutom, zelenom i plavom nije tako. To znači da kada vidite nekoliko pomorandži iza ove crvene mrežice vaš mozak odmah pomisli da su sveže, kvalitetnije i sočnije jer je njihova boja izraženija i jača. Iz istog razloga u crvene mrežice pakuju se i drugi agrumi narandžaste boje kao što su grejpfrut i mandarine.
Limun se, pak, pakuje u zelenu jer ona ističe njegovu žutu boju. U kombinaciji s crvenom, žuta počinje da liči na narandžastu, pa se takvo pakovanje izbegava.
Postoji još jedan trik: proizvodi na sredini police, odnosno u nivou očiju skuplji su od onih ispod ili iznad, a oni uz kasu su jeftiniji i privlačnog pakovanja jer se smatra da njih kupujete impulsivno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem