ZAŠTO TOKOM VIKENDA JEDEMO VIŠE?

02.06.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 235 | Autor: | 0

Posledice drugačijeg rasporeda, druženja, spremanja hrane i čašiče više, videće se već prvog radnog dana

I sami primećujemo da tokom vikenda unosimo više kalorija, pa nije čudno da u ponedeljak ne možemo da zakopčamo pantalone.

Nakon naporne radne nedelje potpuno je razumljivo da želite da se opustite i uživate u slobodnom vikendu, što često znači i uživanje u namirnicama koje ne konzumirate tokom nedelje.
Stručnjaci ističu da vikendom ne unosimo više hrane, već jedemo hranu koja sadrži više kalorija. Skloniji smo prekomernoj konzumaciji slatkiša, grickalica, alkohola i zaslađenih sokova.
Prekomeran unos kalorija tokom vikenda može ugroziti vašu nameru da smršate jer se u toku ova dva dana možete ugojiti čak 2 kilograma.
Zanimljivo je i da osobe koje nisu nužno slobodne svakog vikenda, takođe unose više kalorija. Objašnjenje se krije u drugačijem rasporedu.
Dnevni raspored tokom nedelje se značajno razlikuje od rasporeda tokom vikenda.

Na prvom mestu, subotom i nedeljom možete duže da spavate i imate više vremena za razmišljanje o hrani i pripremi hrane. Takođe, u društvu jedete više, a hrana, koja je tipična za društvena okupljanja, sadrži više kalorija kojih često niste ni svesni.

Alkohol je takođe izvor kalorija, a vikendom smo skloniji konzumaciji alkohola, u odnosu na ostale dane.

Ako ste tokom radnih dana pazili šta i koliko jedete, tokom vikenda ćete možda imati osećaj da se možete nagraditi uživanjem u većoj količini hrane i hrani s visokim udelom kalorija.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem