LIČNA PRIČA: KAKO SAM POBEDILA RAK DEBELOG CREVA

17.05.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1048 | Autor: | 0

Pre dve godine Daniela Lukić suočila se sa najtežom dijagnozom, ali je uz medicinski tretman, zdravu ishranu i suplemente uspela da prevaziđe sve tegobe i loš ishod

Saznanje da imam kancer došlo je iznenada. Život mi je bio ispunjen obavezama i zadovoljstvom. Imam divnu porodicu, supruga i dve kćerke, moju večnu sreću i inspiraciju - priča Daniela Lukić i seća se trenutka kada se suočila sa najtežom dijagnozom.

- Vrativši se sa jednog od mnogih putovanja, primetila sam neobičan umor. Apetit mi je bio loš. Odlučila sam da ujutru izvadim kompletnu laboratoriju. Rezultati nisu bili dobri. Gvožđe i hemoglobin bili su ispod svake granice. Hitno su me prebacili da primim transfuziju krvi. Ostala sam u Kliničkom centru Srbije, gde su nastavljene dalje procedure.

Ubrzo je Danieli potvrđena dijagnoza kancera debelog creva sa metastazama na jetri. Tumor je bio lokalizovan na gornjem delu kolona, odmah ispod jetre, i to je bio razlog nedostatka simptoma. Nije bilo, kako kaže, promena u stolici, bolova niti krvarenja. - Dijagnoza me je šokirala. Mešale su se emocije. Međutim, vrlo brzo nakon šoka, javila se u meni snaga, um mi se pročistio i odlučila sam da se uhvatim u koštac sa bolešću. Moja energija, bez obzira na dijagnozu, bila je izuzetno jaka. Došlo je vreme da na sebi primenim sva znanja koja sam godinama sticala iz alternativne medicine. Zdravstveni sam radnik, homeopata, trener hipnoterapeuta, bavim se i kvantnom medicinom - ističe naša sagovornica.

Operacija u Kliničkom centru trajala je šest sati, bila je izuzetno teška. Odstranjen je tumor sa debelog creva, kao i delovi jetre.
- Ipak, rekli su mi da je na jetri ostalo nešto i da sledi još jedna operacija. Ta operacija se na sreću nikad nije desila. Primila sam ciklus hemoterapije i uzimala alternativno sve što sam smatrala da je dobro za mene. Na sledećem skeneru nije bilo ničega, nijedne metastaze na jetri. Potpuno čist nalaz - naglašava Daniela.
Bila je, naravno, presrećna. Kada je izašla iz bolnice, odlučila je, kaže, da neće da leži. Njen izbor bili su sunce, treninzi, zdrava ishrana…
- Znate, oduvek sam znala da je lek u prirodi oko nas, ali i u ljudskoj prirodi.
Moj lek bili su: biljke, drveće, voda, sunce - to mi je ispunjavalo dušu. Moć je u nama. Mi biramo šta će biti, ja sam izabrala život - kaže ova hrabra žena.

Koristila je, tvrdi, nekoliko suplemenata kao vid terapije, između ostalog, homeopatsku remediju plave škorpije.
- Svakodnevno sam pila i kombinaciju pečurki: agarikus, šitake, kordiceps, majtake i reiši sa medom i velikim dozama vitamin C. Imunoterapija je veoma bitna da bi organizam preživeo. Smanjuje toksičnost hemoterapije i daje vam snagu - potvrđuje gospođa Lukić.
Njena ishrana je oduvek bila, kao i danas, izbalansirana. Prati, kaže, pH organizma i ne dozvoljavam da bude kiseo.
- Belo brašno, proste šećere i industrijsku hranu treba izbegavati. Crvena mesa treba izbaciti iz jelovnika. Uzimam mnogo sirovog povrća, najčešće kao salatu. Brokoli, karfiol, crveni i beli luk obavezni su deo jelovnika. Crveni luk je antioksidans, dok beli luk kao antibiotik deluje protiv zapaljenja. Kvalitetan med i propolis koristim svakodnevno.

Od voća jedem bobičasto voće, citruse i zelene jabuke ali vodim računa da ih dobro operem zeolitom ili sodom jer se, nažalost, mnogo prska pesticidima. Plod nonija sa alojom takođe preporučujem i koristim. Povremeno uzimam i prah lucerke jer je čist hlorofil.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem