IDEALNA ZA DIJABETIČARE

17.09.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1363 | Autor: | 0

Dok se rafinisani, beli šećer smatra nezdravim, crna melasa sadrži sve minerale i nutrijente iz biljke i smatra se vrlo zdravom

Crna melasa sa Novog Zelanda je vrsta gustog, tamnog sirupa. Nusproizvod koji nastaje prilikom rafinisanja šećerne trske u šećer kompanije Happy Valley izuzetnog je kvaliteta.
Dok se rafinisani, beli šećer smatra nezdravim, crna melasa sadrži sve minerale i nutrijente iz biljke i smatra se vrlo zdravom. Bogata je gvožđem, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom, manganom, vitaminom B6, bakrom i selenom (važnim antioksidansom). Osim toga, ne sadrži masnoće i holesterol, a sadržaj soli je zanemarljiv.
Crna melasa je dozvoljena i za dijabetičare. Za razliku od rafinisanog šećera, ona ima umeren glikemijski indeks (55), što je čini odličnom zamenom za šećer kad su u pitanju dijabetičari, ali i ljudi koji pokušavaju da izbegnu velike skokove šećera u krvi. Ipak, ako konzumirate crnu melasu, uzimajte je u umerenim količinama – ne više od jedne kašike dnevno.
Najbolji način da uvedete crnu melasu u ishranu, kao dobar i zdrav suplement ishrani, jeste da izmešate kašiku crne melase u čaši mlake vode i popijete je.

Novozelandsku crnu melasu možete kupiti u prodavicma Biljnog centra Magično bilje

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem