ČAŠI VODE NIJE MESTO PORED KREVETA. EVO ZAŠTO!

27.04.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1291 | Autor: | 0

Promenjen ukus i pH vrednost, poliven upaljač i nesanica samo su neki od razloga zbog kojih čaši vode nije mesto blizu postelje

Promenjen ukus i pH vrednost, poliven utikač i nesanica samo su neki od razloga zbog kojih čaši vode nije mesto blizu postelje.

Ako ste od onih koji moraju kraj kreveta imati čašu vode, i još ako ste navikli da ujutro prvo iz nje popijete, evo zašto ovu naviku ne bi trebalo da praktijujete.

Prašina u čaši
Ostavljanje vode preko noći, u otvorenoj čaši, može rezultirati nakupljanjem prašine. A tu je i šansa da poneki insekt završi u vodi, što ćete primetiti tek kad se razdani.

Promenjen ukus
Voda iz slavine sadrži hlor koji se dodaje za dezinfekciju. On će početi da isparava tokom noćnih sati, menjajući ukus vode. Kao rezultat, možda ćete misliti da voda ima ustajali miris. Istoveremno, posteće uzgajalište mikroba i bakterija. Kada popijete gutljaj vode, milioni bakterija iz usta pronađu svoj put na čašu, a potom i u vodu.

Utikač blizu čaše
Ako se utikač nalazi pored ormarića na kojem držite vodu, a to je vrlo zgodno da tokom noći zakačite punjač i telefon, može se destiti i da čašu tokom noći oborite. Posledice ovog slučaja i sami znate.

Voda postaje kiselkasta
Ako i kad svoju vodu ostavite u otvorenoj čaši, ona može da asporbuje manju količinu ugljen-dioksida i time promeni pH. Kao rezultat, voda može postati nešto kiselkastija s nižim pH nivoom. To neće uticati na zdravlje, ali može da promeni ukus vode i učiniti je manje prijatnom za piće.

Poremećaj sna
Ako stalno u vidokrugu imate čašu vode, pogotovo ako se već borite sa nesanicom i držanje čaše na noćnom ormariću i ispijanje može samo da pogorša situaciju. Zbog odlaska u toalet, možete poremetiti ciklus spavanja što će rezultirati umorom, iscrpljenošću i nervozom ujutro.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem