IMELA SNAŽNO UBIJA VIRUSE

20.04.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1795 | Autor: | 0

Reguliše krvni pritisak, snižava nivo šećera u krvi, deluje protiv kancera

Imela snažno ubija viruse, reguliše krvni pritisak, snižava nivo šećera u krvi, deluje protiv kancera. Nedavno smo saznali vest da su Kinezi u borbi protiv virusa korona koristili i imelu. Ovo nije iznenađujuće jer imela ima antvirusno delovanje, ali pomaže i ljudima koji pate od hroničnih kardiovaskularnih oboljenja i dijabetesa, a upravo te dve hronične bolesti zapažene su kod ljudi kod kojih je infekcija virusom COVID 19 imala fatalan ishod. 

Imela je vrlo složenog hemijskog sastava koji varira. Sadrži viskotoksin (kardiotonični polipeptid), saponin, alkaloid, holin, vosak, histamin, anti-tumoralni protein, oligosaharozu.
Koristi se za regulaciju krvnog pritiska, protiv arterioskleroze, za ujednačavanje srčanog ritma, lečenje bubrega, deluje na nerve i reakcije neurotransmitera. Primećeno je da deluje na krvne sudove što objašnjava upotrebu imele u narodnoj medicini protiv proširenih vena.
Čuvena austrijska travarka Marija Treben tvrdi da je ova biljka od velike pomoći kod dijabetesa. Ne samo što snižava nivo šećera u krvi već i deluje na pankreas, a samim tim i na uzrok bolesti. Neki fitoterapeuti preporučuju spravljanje čaja na hladan način (biljka se uveče prelije hladnom vodom i ostavi preko noći, ujutro se procedi i malo zagreje).

Američki naučnici su utvrdili da imela, pored sladića, zove, matičnjaka, kleke, spada u grupu biljaka sa antivirusnim delovanjem. Testovi su rađeni sa virusima gripa i herpesa i rezultati su bili vrlo ohrabrujući.
Imela je ponovo privukla pažnju istraživača kada je otkriveno potencijalno antikancerogeno delovanje. Profesor Roland Grosman-Maticek, sa univerziteta u Hajdebergu, eksperimentisao je 27 godina sa ovom biljkom. Istraživanje je pokazalo da su oni koji su koristili imelu imali manje izražene simptome i bolji kvalitet života od onih koji nisu.

Belu imelu možete kupiti u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje ili preko e-prodavnice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Stand Magicnog bilja u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  svim danima 10h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem